מה ההבדל בין בירה לאגר לבירה אייל? רמז: זה לא קשור לטעם

מה ההבדל בין בירה לאגר לבירה אייל? רמז: זה לא קשור לטעם
5 (100%) 1 הצבעות

עבור שתיין הבירה הממוצע, ההבדל בין לאגר (lager) לבין אייל (ale) הוא בעיקר איך הבירה נראית, הריח, והטעמים.

בירות אייל נוטות להיות פירותי-חומצי, בעוד ש בירות lagers הן נקיות  בטעמים ומתוארות לעתים קרובות כמו "פריכות"

אבל ליצרני הבירה ההבדל הוא יותר בסיסי מזה. זה לא צבע, או טעם, או ארומה, או כהרכבים שונים של כשות/דגנים/מאלט או אפילו הקשיות של מים  שמפרידים אץ בירה מתוך שיכר.

לאגרים lagers משתמשים בסוג שונה לחלוטין של שמרים במהלך תסיסה. כל התוצאים – מטעמים וניחוחות שונים ועד לירידה בטמפרטורות התסיסה הן תוצאה ישיאה של השמרים. אתה תשמע כמה "מומחי" בירה מתארים את ההבדל כמו תסיסה עליונה (אייל) לתסיסה תחתונה (לאגר) הם בעקרון צודקים אבל זה חסר תועלת למי שלא מייצר בירה בעצמו.

"top-חימוץ " (ale) לעומת "התחתון-חימוץ " (בירה) שמרים, אשר בדרך כלל מדויק, אבל חסר תועלת לאלה שאין להם עניין או ניסיון עם בישול.

בישול בירה לאגר ובירה אייל

לאגרים הינם חדשים יחסית בסצנת הבישול. הם נוסו לראשונה במבשלות הבווארית בסוף המאה ה -15 , ואז התפשטו בסופו של דבר לשאר אירופה (המפורסמת ביותר לPlzeň, מקום הולדתו של הפילסנר) ובסופו של דבר לשאר העולם. כל הבירות האלה שהם מותגים "לאומים" כמו היינקן,sing Tao, Sapporo, Kingfisher, Budweiser הם כולם lagers.

שמרי בירה של בירה לאגר, Saccharomyces pastorianus, בודדו לראשונה ותוארו ב-1904 על ידי המיקרוביולוג הדני אמיל כריסטיאן הנסן בעת שעבד במבשלת קרלסברג בדנמרק. הוא גילה עוד זן בירה ב-1908, שהוא קרא לו Saccharomyces carlsbergensis. שני אלה מאז נקבעו להיות אותו שמרים, שנקראים כעת על ידי השם העתיק ביותר שניתן, S. pastorianus.

ההבדל העיקרי בבישול הוא טמפרטורת הבישול: אייל מתתסים בתנאים חמים, לאגר בתנאים קור
לגנים של  לאגר יש לו קווי דמיון רבים לאלה של האייל , אבל השמרים של הלאגר מתנהגים בצורה שונה מאוד מאשר שמרים של אייל. ההבדל הבולט ביותר הוא כי שמרי לאגר עובדים הכי הוב בטמפרטורות קרות, טמפרטורות שהיו גורמות לשמרים של אייל להיות רדומם. יתר על כן, בניגוד לשמרי אייל, שמרי לאגר לא נמצאים בטבע ולא מתפתחים באופו "פראי" ולכן הם צריכים בני אדם כדי להמשיך את ההתפתחות והרביה.

לבסוף, שמרי אייל (ale) בדרך כלל מבלה את חייו כאורגניזם דיפלוידי (זה אורגניזם שיש לו שני עותקים של כל כרומוזום – כמו בני אדם). שמרים לאגר הוא מה ביולוגים קוראים "allotetraploid"-  יש לו ארבעה עותקים של הגנום שלה, כאשר הגנום מורכב  משני זנים שונים.

שמרי בירה לאגר

אז אמרנו ששמרי בירה לאגר נתגלו רק ב1500 – אז מאיפה לעזאזל הגיעו ה S. pastorianus?

התשובה הגיעה ב 2011, המדענים ידעו באמצעות מחקר מוקדם כי מינים של שמרים משגשגים על עצי אלון באירופה. לאחר איסוף דגימות מיערות בכל רחבי העולם, הם בודדו שני זני שמרים עמידים בפני קור מיערות פטגוניה בארגנטינה.

הוסיפו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *