למה בוכים כשחותכים בצל?

למה בוכים כשחותכים בצל?
כמה אהבתם?

מדוע בוכים כשקוצצים בצל?

כשאנו חותכים בצל, שני חומרים משתלבים לתגובה כימית, משחררים גז שגורם לנו לבכות, בדומה לזה של גז מדמיע.

כדי לנסות להבין למה בני אדם בוכים זה די מורכב. אנו בוכים על מוות, אלימות, פרידות, כלבלבים נטושים, נשיקות ומילים מתוקות שטעונות בכל מיני משמעויות.  אנחנו לא בוכים כשאנחנו צריכים ואנחנו בוכים בלי סיבה אבל בואו ניקח רגע כדי להעריך את ההבנה של בכי תוך חיתוך בצלים.

הבצלים גורמים לנו לבכי בשל תגובה כימית. הבצל משחרר כימיקל שנקרא Lachrymatory Factor , או LF, זה מגרה את העיניים שלנו.

קילוף בצל לא יעשה יגרום לדמעות בעיניים, אבל אם אנו נתחיל לקצוץ, לחתוך, למחוץ או לרסק אחד — זה יגמר ביבבות. תאי הבצל נפתחים ומאפשרים לשני חומרים שהם בדרך כלל מופרדים בדרך כלל להשתלב. וכששני החומרים מקושרים יחד כמו פיסות של פאזל, הם הופכים נשק כימי חזק.

Lachrymatory Factor התפתח כמנגנון הגנה, הגנה של בצלים נגד חיידקים ובעלי חיים כמונו, גם אם למדנו לשאת דמעות לטובת הטעם. לפגוע בבצל בעצם גורם לו להרים את ההגנות שלו.

הוסיפו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *