למה טבעונים לא אוכלים דבש?

למה טבעונים לא אוכלים דבש?
כמה אהבתם?

מדוע טבעונים נמנעים מאכילת דבש?

האם טבעוני יכול לאכול דבש? דבש נעשה על ידי דבורים עבור דבורים, ובריאותן של הדבורים נפגעת אנושות כאשר הדבש נאסף על ידי בני אדם. חשוב מכך, הדבש שנאסף אינו מתאים להגדרת הטבעונות של החברה הטבעונית, אשר מבקשת לבטל לא רק אכזריות, אלא ניצול של בעלי חיים.

מה זה דבש?

דבש הוא מקור האנרגיה של דבורים. בלי זה הן היו גוועות ברעב. הדבש מספק גם חומרים מזינים חיוניים במהלך מזג האוויר קיצוני ובחודשי החורף.

דבורת הדבש, סוג הדבורה המשמש בייצור דבש מסחרי, מבקרת עד 1500 פרחים כדי לאסוף מספיק צוף כדי למלא את "קיבת דבש" שלה, שהיא קיבה נפרדת שבה אנזימים מתחילים לשבור את הצוף לדבש. לאחר שהיא חוזרת לכוורת, הצוף עובר תהליך "לעיסה" נוסף על ידי "דבורים בכוורת" כדי להשלים את תהליך עשיית הדבש. הכוורת פועלת כקולקטיב כדי לספק לכל חבר היצע מספיק, כל דבורה מייצרת רק 12 כפיות דבש בחייה: פחות ממה שרוב האנשים יצפו. דבש הוא בסיסי לרווחתה של הכוורת.

פרקטיקות לא אתיות

דבורנים (רודי הדבש, או כוורנים) שמו לעצמם מטרה לקצור את הכמות המקסימלית של דבש, תשואות דבש גבוהה היא סימן של הצלחה. כאשר הדבורנים מסירים דבש מכוורת, הם מחליפים אותו עם תחליף סוכר שהוא גרוע באופן משמעותי עבור הדבורים כיוון שהוא חסר מיקרו מזינים חיוניים של דבש.

בכוורות קונבנציונליות, דבורים דבש מוגדלות במיוחד כדי להגדיל את הפרודוקטיביות. הדבורים שהן בסכנת הכחדה,  הרבייה סלקטיבית מצמצמת את הברירה הטבעיות ו ומגבירה את הרגישות למחלות בקנה מידה גדול .

מחלות אלה מתפשטות לאחר מכן לאלפי מאביקים אחרים שאנחנו ובעלי חיים אחרים מסתמכים. לכן יש ויכוח על המיתוס  שייצור דבש טוב לסביבה שלנו.

הפופולריות של הדבש. לא מראה שום סימן להאטה תעשיית הדבש, כמו תעשיות מסחריות רבות אחרות, הוא מונחה רווחים שבו הרווחה של הדבורים הוא לעתים קרובות משני לרווח מסחרי.

וכן – יש תחליף דבש טבעוני

הוסיפו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *