מה ההבדל בין אפרסק, נקטרינה ומשמש, ומה זה אפרשזיף?

אפרסק פיתה
מה ההבדל בין אפרסק, נקטרינה ומשמש, ומה זה אפרשזיף?
כמה אהבתם?

אפרסקים, נקטרינות ומשמשים דומים, אבל הם לא בדיוק אותו דבר. הם כולם חלק מאותה משפחה, משפחת השזיפיים, זן שמתאפיין בקליפה קשה המקיפה גרעין גדול במרכז הפרי.

אפרסקים

אפרסקלאפרסק יש עור עם פלומה רכה, הפלומה היא ההבדל העיקרי משאר השזיפיים. העור מוסר לעיתים קרובות לפני אכילה או במתכונים בגלל החמוציות שלו , אבל זה אכיל לחלוטין. אפרסקים הם מתוקים ועסיסיים כאשר בשלים. הם משמשים במאפים, סלטים, סלסות, רטבים, שייק, ריבות, ג'לי, וכמובן, לאכילה טריה, כמו שהוא.

המקור של האפרסק הוא בסין ופרס (משם השם ״א-פרס-ק״) אבל כיום הוא גדל בהמון ארצות

אחד הזנים המעניינים של האפרסק הוא אפרסק הפיתה – שבמקום צורה עגולה הוא מגיע פחוס

אפרסק פיתה

נקטרינה

נקטרינהנקטרינות זהות כמעט באופן מוחלט. מבחינה גנטית לאפרסקים. יש רק גן אחד שמפריד ביניהם, ואותו גן קובע אם יש לו ״עור״ או לא. הטעם של נקטרינה דומה מאוד לזה של אפרסק, וזה לעתים קרובות קשה להבדיל ביניהם על ידי הטעם בלבד.

הנקטרינות משמשות במאפים, סלטים, סלסות, רטבים, שייק, ריבות, ג'לי, וכמובן, טרייה, כמו שהיא.

נקטרינה היא סוג של אפרסק ולא הכלאה של אפרסק ושזיף, כפי שנהוג לחשוב – בקיצור,  לשאלה ״מה זה אפרשזיף?״ – התשובה היא – אין דבר כזה "אפרשזיף" – זה נקטרינה

משמש

משמשים נראים כמו גרסה קטנה יותר של אפרסק, כרבע מהגודל. יש להם ״פלומה״ על הקליפה והם דומים בצורה ובמראה. אבל, לעומת זאת, הם לא קשורים קשר הדוק לאפרסק כמו שהנקטרינה.

משמשים הם מינים שונים של פירות מאשר אפרסקים ונקטרינות. יש להם  טעם יותר טעם מתקתק כאשר הם בשלים, והם לא עסיסיים כמו אפרסקים. חוץ מזה יש להם גוגואים.

הם משמשים מאפים, סלטים, סלסות, רטבים, שייק, ריבות, ג'לי, וכמובן, טריים, כמו שהם.

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם


*