מה ההבדל בין ויסקי לקוניאק?

מה ההבדל בין ויסקי לקוניאק?
4 (80%) 1 הצבעות

ההבדל הגדול ביותר הוא בתערובת.

קוניאק

  • הוא יין מזוקק, תוצר של מיץ ענבים.
  • קוניאק הוא סוג של ברנדי, שהוא יין מזוקק – וכמו בורבון ושמפניה, הוא שם של מקום בו הוא מיוצר באופן בלעדי שזה באזור קוניאק של צרפת.
  • תהליך ההכנה הוא כזה: זה מתחיל בענבים, אשר נלחצים לתוך מיץ, ולאחר מכן תוססים לתוך היין. היין עובר זיקוק , תהליך שבו אלכוהול ביין מתבשל ולכן ״נלכד ונשמר״. היין המזוקק מאוחסן בדרך כלל בחביות עץ אלון במשך תקופה של שנים לפני שעושים את התערובות והבקבוקים. רק ברנדי מאזור קוניאק של צרפת יכול להיקרא קוניאק.
  • קוניאק מחולק לתוך קטגוריות:
    • VS (מיוחד מאוד) – הברנדי הצעיר ביותר בתערובת מיושן בחבית במשך שנתיים
    • VSOP (מיוחד מאוד ישן בהיר) – מיושן בחבית למשך 4 שנים
    • XO (ישן יותר) – מיושן למשך 10 שנים.

ויסקי

  • הוא בירה מזוקקת (תערובת של גרעינים שתססו בתוך חומר עם אלכוהול דליל).
  • סקוטש הוא ויסקי. זה מתחיל עם גרגרי שעורה מאלט בדרך כלל, אשר מבושלים ותוססים לתוך בירה. הבירה מזוקקת אז בצורה דומה לאופן שבן היין מזוקק לברנדי. כמו ברנדי, הוויסקי מאוחסן בחביות עץ אלון במשך שנים אחדות לפני הבקבוק. ויסקי סקוטי (סקוטש) מגיע רק סקוטלנד, ומכאן שמו. אחרי שהם זוקקו ותססו שניהם מאוחסנים בחביות להתיישן.
  • ויסקי באופן כללי – או לפחות שהיה עד לאחרונה – מסווג לפי הזמן בחבית: בן 8, 12 שנה וכו '

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם


*