מה ההבדל בין זיתים ירוקים לזיתים שחורים?

מה ההבדל בין זיתים ירוקים לזיתים שחורים?
כמה אהבתם?

תהיתם פעם על ההבדל בין זיתים שחורים לבין זיתים ירוקים? אם חשבתם שמדובר בזנים שונים, באופן שבו תפוח אדום שונה מתפוח צהוב, אז אתם טועים.
שוחחנו עם שי רוזן, מנהלת פיתוח מוצרים במזטה (מומחי הזית הלא רשמיים של העולם), כדי לקבל את הסקופ. הנה מה שלמדנו:

איך זיתים שחורים שונים מזיתים ירוקים?

"צבע הזית נקבע לפי כמה הזית בשל כאשר הוא נקטף, בנוסף יש השפעה לתהליכי שעובק הזית אחרי המסיק

זיתים ירוקים נמסקים לפני ההבשלה, זיתים שחורים נמסקים כאשר הם בשלים, אחרי שהצבע הפך מירוק לשחור.

זיתים גולמיים וטריים שנקטפו הם בלתי אכילים בשל הטעם המר מאוד שלהם, ולכן הן זיתים ירוקים ושחורים שנמסקו חייבים לעבור השרייה במי מלח או במלח גולמי (ואפילו בחומץ) כדי להופכם לאכילים.

 כיצד משפיעה הבשלות של הזיתים (והצבע) על טעמם?

בדרך כלל, זיתים ירוקים קשים יותר, מוצקים ומרירים יותר מזיתים שחורים. אבל הטעם והמרקם של כל זית תלוי בשיטה ובמשך תהליך של הוצאת המרירות

מי בריא יותר, זית שחור או זית ירוק?

אין הבדלים תזונתיים בין זיתים ירוקים ושחורים. כל הזיתים ניחנים בכמויות גבוהות של שומן בלתי רווי ומינרלים כגון ברזל ונחושת. הם עשירים גם בויטמין E, פוליפנולים ופלבנואידים, שהם נוגדי חמצון (שיש להם יתרונות אנטי דלקתיים)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם


*