מה ההבדל בין טאקו לבין בוריטו?

טאקו - בוריטו
מה ההבדל בין טאקו לבין בוריטו?
כמה אהבתם?

שניהם מאכלים מהמטבח המקסיקני, ושניהם טעימים בטירוף, אבל מה ההבדל בניהם?

טאקו

זוהי ארוחה פשוטה מאוד המורכבת מטורטית תירס קטנה (לא מקמח) וחלבון כלשהו (בדרך כלל בשר בקר, בשר חזיר, עוף). לפעמים משתמשים בשתי טורטיות; בפעמים אחרות, באחת. חוץ מהחלבון הטאקו מגיע לפעמים עם סלסות שונות, בדרך כלל ברמות חריפות שונות, החל מ"קלה" ועד ל"שורפת את הפה".              טאקו עם 'הכל', כולל בדרך כלל  כוסברה טריה ובצל קצוץ.

אפשר לומר שזו ההגרסה המקסיקנית של כריך פתוח.

יש מקומות כמו טאקו בל המגישים משהו שנקרא טאקו, אבל זה נראה שונה באופן משמעותי מאלו שתמצאו במקומות אותנטיים יותר. זו הגירסה האמריקנית של טאקו. לפעמים תקבלו טורטיה קמח קטנה, ולא טורטיה תירס בשימוש מסורתי. פעמים אחרות תמצאו חסה, עגבניות, גבינה, גוואקמולי אבוקדו, שמנת ודברים אחרים שאתם יכולים לשים לתוך כריך.

בוריטו

אם טאקו זו פיתה – בוריטו זו לאפה.

התוכן של בוריטו, לעומת זאת, הוא בדרך כלל מוקף לחלוטין על ידי טורטיה קמח (לא תירס) אשר היא פי ארבע או חמש פעמים גדולה יותר מאשר טאקו.

בבוריטו משתמשים שוב, באותו בשר (או לפעמים פירות ים) המשמשים להכנת טאקוס . מנות אלה הם בדרך כלל הרבה יותר גדולות, בהתחשב בכך שטורטייה בוריטו גדולה יכולה להחזיק הרבה יותר מאשר טורטיה טאקו קטנה.

בניגוד לטאקו, שעועית ואורז בדרך כלל מלווים את הבשר.

אם הלכת למקום כמו Chipotle, יוצעו לכם כל מיני דברים טובים אחרים כדי לשים בתוך הבוריטו שלך כגון guacamole, מגוון של סלסות שונות, גבינה, חסה, שמנת חמוצה, או ירקות אחרים.

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם


*