מה ההבדל בין ליים לבין לימון?

מה ההבדל בין ליים לבין לימון?
5 (100%) 1 הצבעות

לימון וליים הם מאותה משפחה של פירות  ההדר, עשירים בוויטמין C אך שונים בצבע.

ליים ירוק וקטן יותר, ואילו לימונים צהובים וגדולים.

לימון וליים – דמיון וההבדלים

לימונים חמוצים יותר מאשר ליים כיוון שלימונים מכילים יותר ״חומצת לימון״ מליים. לפי הסיווג המדעי, לימונים ליים  הינם פירות הדר.

למרות ההבדל בטעם, בצבע ובגודל ללימון ולליים יש את אותם היתרונות התזונתיים והם מכילים מעט קלוריות.

כדי שלא יעבדו עליכם – יש הבדל בין לימונים ירוקים קטנים, שנמכרים בתור ליים, למוצר האמיתי שהוא ליים. הדרך הטובה ביותר להבדיל מבחינה חזותית היא פשוט לחתוך את לימון או הליים ל2. קליפתו של הליים דקה יותר משל הלימון וכמו כן, אין לו גרעינים!.

ליים ולימון אינם מקור עשיר של מינרלים וויטמינים, אך הם מכילים כמות גדולה של ויטמין C. עם כמעט 53 מיליגרם של ויטמין C.

100 גרם לימונים מהווים 71% מהתצרוכת יומית של אישה ו 59% של גבר של ויטמין C.

לימונים  נמצאים בשימוש כבר כ 2,500 שנים. והם פופולאריים גם כגורם טעם וגם כחומר משמר של מאכלים – ״לימון מוסיף המון״

כל סוגי פרי ההדר שאנו רגילים בארץ מקורם ב-״כנה״ כלומר בעץ בסיסי של פרי הדר עליו ״מרכיבים״ באמצעות פעולה ״כירורגית״ מסובכת זנים שונים של פרי ההדר.

בהתחלה היה הח׳ושחאש (בשפה יותר מדעית ״לארנג״ ומכאן הביטוי הלועזי orange) ומי שמסתובב רואה שהפרדסים מגודרים בעצי הח׳ושחש הקוצניים והפרי חמוץ ומריר.

ֿעל כנה זו היו מרכיבים את ה-שמוטי העסיסי שהיה ידוע בשם העולמי jaffas, המנדרינות, ולימוני ה-״ליים״ בעלי הקליפה הירוקה. ההכלאה מעניינת הייתה מניבה את ה-״לימון המתוק״ שצורתו כמו הלימון המוכר לנו היום אבל טעמו היה מתוק בעליל.

יש גם סוגי ״תפוזי הדם״ שבהקשר אליהם יש אגדה נחמדה בסורה ״יוסף״ בקוראן. הקוראן יודע לספר כי אשת פוטיפר שחשקה ביוסף נעלבה מנשות הארמון  והכינה להן ״אמבוש״ הזמינה אותן לטרקלינה, חילקה בידיהן פרי הדר וסכינים, והורתה ליוסף לעלות על הבמה. הנשים הנדהמות מיופיו המהפנט של יוסף הצדיק לא שמו לב והן חותכות באצבעותיהן במקום בפרי ההדר וכך התערבב דם אצבעותיהן בציפה של פרי ההדר.

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם


*