מה ההבדל בין ליצ'י, רמבוטן ולונגן? 🍈

מה ההבדל בין ליצ'י, רמבוטן ולונגן? 🍈
5 (100%) 1 הצבעות

מה משותף לליצ׳י רמבוטן ולונגן ?

  • לשלושתם יש בשר לבן
  • לשלותם טעם דומה
  • לשלושתם יש גרעין גדול במרכז
  • שלושתם גדלים על העץ
  • שלושתם ניתן לאכול משימורים או ישירות מהעץ

אבל הם שונים אחד מהשני

רמבוטן

רמבוטן הוא  פרי לבבי, והוא דומה בגודלו לכדור גולף. הקליפה החיצונית שלו היא אדומה עם עוקצנים (רכים) צהבהבים מסביב כל זה. הבשר לבן עם גלעין גדול באמצע. לרמבוטן יש טעם קרמי עשיר מתקתק  ומרענן מאוד. מי שהיה בויאטנם ולא טעם – חייב לטוס שוב

2014-01-29-Rambutan2.jpg

ליצ׳י

הליצ'י הוא קצת קטן יותר מאשר רמבוטן. העור החיצוני מחוספס אבל ללא הקוצנים הרכים. בשר ליצ'י דומה מאוד לרמבוטן ביחס למרקם אבל הטעם אינו עשיר או קרמי. הבשר הוא לבן ושוב, תמצאו זרע במרכזו. הליצ'י מתקתק ולא מתוק. ויש לו את האיזון הנכון של לא מתוק ולא חמוץ

לונגן

ללונגן יש קליפה בהירה חומה וחלקהץ הוא נקרא גם פירות עין הדרקון.

הבשר לבן ויש זרע שחור באמצע, ומכאן השם, פרי הדרקון. בעוד שלכולם יש זרע שחור באמצע, היחס בין זרע לפרי הוא כמעט מושלם בתוך לונגן ונראה כמו גלגל העין כאשר לחתוך לשניים. פרי זה יש טעם יותר חמצמץ עדין וייחודי.

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם


*