מה ההבדל בין מאפיה לקונדיטוריה?

מה ההבדל בין מאפיה לקונדיטוריה?
5 (100%) 1 הצבעות

כדי לדעת מה ההבדל בין מאפייה וקונדיטוריה צריך לנדוד לבירת האפייה של העולם – צרפת. למעה השאלה הי מה ההבדל בין "בולנז'רי" ולבין "פאסטרי". (Boulangerie או Patisserie)

מאפיה Boulangerie

במאפיה בצרפת תקבלו כל דבר שניתן לראות כ"לחם". תוכלו למצוא מגוון של בגטים קראוסונים (סהרונים בעברית) ומעניין לדעת שיש מאות סוגים של לחמים שנעשו ברחבי צרפת. לצערינו, אפילו שיש מאפיות לחמים מעולות בישראל, לא יכול למצוא את כל הזנים האלה בBoulangerie הישראלים, אבל ההתפשטות מרשימה בכל זאת. באופן אידיאלי, כל הבולאנז (לחמים) נמכרים טריים והמסורת אומרת ש צריך לצרוך אותם ביום שרכשת אותם או ביום שאחרי.

מה ההבדל בין לחמים במאפיות ללחמים מה"סופר"?

הלחמים שנמכרים במאפיות הם לחמים ללא שימור ושלא נעשה שימוש בחומרים משמרים בהכנתם; וזה אומר, שאם תנסו לאכול אותם אחרי יומיים שלושה, הם פשוט יהיו קשים ולא טעימים. כך, למרות שאתה יכול להיות מפתה לקנות כמה לחמים במאפיה – אם הם לא יוקפאו, אזי חיי המדף שלהם קצרים (בניגוד ללחמים מהסופרמרקט), לכן המלצתינו היא לקנות את הלחם שלך טרי כל יום מן Boulangerie הקרוב אליך.

חיי המדף של הבאגט הפופולרי (המקל הצרפתי) הם קצרים ביותר  ואם אתם רוצים לחמים שמחזיקים קצת יותר כדאי לנסות את הלחמים עשויי שיפון  או קמח מלא מאשר אלה העשויים קמח רגיל.

קונדיטוריה – Pâtisserie

אם אתה תוהים מה פירוש המילה Pâtisserie פשוט חישבו על המילה "מאפה"-זה מה שהם מתמחים בו.

בקונדיטוריה  מתמחים באפיה של דברים מתוקים וססגוניים תוך שימוש ברכיבים נפוצים כמו סוכר, שמנת, חמאה, ביצים וחלב.

ברגע שאתם מתמכרים לנימוחות של המאפים צרפתיים, אתם לא תוכל לחלוף על פני קונדיטוריה-פטיסרי בלי לקבל את מנת הסוכר היומי שלכם. ברוב הpatisseries יש מאפים "מיוחדים לאותו יום" וכמובן יש כאלה המשתמשים בפירות עונתיים. תוכלו למצוא מרקמים, טעמים, עיצובים וסטיילינג ואת הניראות של כמה המאפים של הקונדיטוריות הטובות  הוא פינוק בפני עצמו.

מגוון מאפים

יש כל כך הרבה סוגים של מאפים שאתם בטוח תוכלו למצוא משהו חדש לטעום ולהתנסות בכל פעם שאתם הולכים לתוך פטיסרי ולבחור מתוך קרואסונים, לחם שוקולד, אקלרים, פחזניות, מילפיי (או אלף דפים, שידוע גם קרם-שניט), Chausson aux Pommes (אין לזה שם בעברית אבל תראו את התמונה), קרואסון שקדים, מדלנים, מקרונים, בריוש, לשון חתול Langues de Chat ועוד

לא משנה מה הטעם המועדף שלכם ,  בטוח שתוכלו למצוא קינוח המתאים לחיך שלכם.

אז, בפעם הבאה שאתם עוברים על פני מאפיה או קונדיטוריה, לא להתבלבל אחת עם השניה, הן שתי ישויות נבדלות.

הוסיפו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *