מה ההבדל בין מלח שולחן, מלח ים ומלח גס (מלח לבישול)

מה ההבדל בין מלח שולחן, מלח ים ומלח גס (מלח לבישול)
4.5 (90%) 2 הצבעות

ההבדלים בין מלח רץ למלח בישול (באנגלית : ״מלח כשר״)

למען האמת, לא הרבה. המרכיב העיקרי בשניהם, באופן לא מפתיע, הוא נתרן כלורי.

עם זאת, מלח "רגיל" או "שולחן" מלח מכיל בדרך כלל רכיבים מונעי הדבקה, כמו סידן  או נתרן , ויוד . מלח כשר, או מלח בישול, בדרך כלל אינו מכיל את הדברים האלה, אם כי לפעמים כמה יצרנים בכל זאת מתעקשים לשים חומרים מונעי הדבקה גם במלח גס, אבל זה נדיר וגם כאשר שהם עושים זאת , זה בדרך כלל במינון הרבה פחות מאשר במלח שולחן.

ההבדל הבולט ביותר בין מלח כשר למלח רגיל הוא רק גודל גרגר. אם אתם מסתכלים על מלח שולחן מתחת למיקרוסקופ, תיראו כי מלח שולחן הוא טחון כך שרבים מגבישי מלח נראים כמו קוביות קטנות. מלח כשר, לעומת זאת, הוא בעל גרגר גדול יותר  ומעובד פחות, ולכן שומר על מבנה גבישי אקראי יותר שלו.

מה ההבדל בין מלח ים למלח שולחן?

ההבדלים העיקריים בין מלח ים ומלח שולחן נמצאים בטעם, במרקם ובעיבוד.

מלח הים מופק באמצעות אידוי של מים באוקיינוס ​​או מים של אגמים מליחים, בדרך כלל עם מעט עיבוד. בהתאם למקור המים, זה משאיר יחד עם המלח מינרלים וחומרים אחרים שמוסיפים טעם וצבע למלח ים, אשר מגיע גם במגוון רמות גסות.

מלח שולחן מופק בדרך כלל מכריה במכרות תת קרקעיים. מלח שולחן הוא מעובד יותר כדי להסיר מינרלים ובדרך כלל מכיל תוסף כדי למנוע התגבשות. לרוב מלחי השולחן  מוסיפים יוד שהוא  מסייע לשמור על בלוטת התריס בריאה.

למלח ים ומלח שולחן יש את אותו ערך תזונתי בסיסי, למרות העובדה כי מלח ים משווק לעתים קרובות כיותר בריא. מלח ים ומלח שולחן מכילים כמויות דומות של נתרן.

לא משנה מאיזה סוג של מלח אתה נהנים, יש לעשות זאת במתינות. ההנחיות התזונתיים  ממליצות להגביל את נתרן ל -2,300 מיליגרם ביום.

הוסיפו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *