מה ההבדל בין סושי, סשימי, ניגירי ומאקי?

מה ההבדל בין סושי, סשימי, ניגירי ומאקי?
4.8 (95%) 4 הצבעות

רבים לא יודעים שיש הבדלים גדולים בין ניגירי, סושי סשימי ומקאי ולמעשה אלו סוגים שונים של מאכלי אורז יפנים

מה זה ניגירי סושי?

ניגירי סושי – סוג של סושי. המונח הנכון הוא Nigiri-Zushi (握 り 寿司) מהמילה היפנית "nigiru", כלומר "לתפוס / אחיזה", ככל הנראה בשל השיטה של ​​יצירת גוש של אורז המשמש הבסיס של הניגירי. על גבי אורז הסושי יכולים להיות דגים, ירקות או בשרים.

חשוב לדעת שניגירי הוא לא סשימי. נגירי אינו דג נא ולא תמיד יש דג נא על נגירי .

מה זה מאקי סושי?

מאקי הוא סוג של רול סושי הכולל אצות נורי קלויות  המגולגלות סביב אורז בטעם חומץ עם תוספות שונות. התוספות כוללות דגים וירקות. המילה "מאקי" פירושה "רול". ישנם מגוון של סוגים, כולל אורימקי (ראו למטה) אשר דורש מורכבות ואת תשומת הלב של השף מיומן. אחרים כגון טמאקי הם מאוד קלים לעשיה ונאכל לעתים קרובות בבית או במפגשים חברתיים.

סושי מאקי מגיע במספר צורות, תלוי כמה "שמן" הגליל ואיך הרול בנוי. הצורה הנפוצה ביותר היא הוסומאקי שהם רולים דקים אשר מיוצרים על ידי יצירת רצועה קטנה של אורז סושי ואחד או שני מרכיבים לאורך קצה אחד של גיליון נורי ולאחר מכן מגלגלים אותו חזק כדי ליצור רול רזה.

את רול חותכים לאחר מכן לחתיכות קטנות לפני ההגשה, לעתים קרובות לצד סוגים אחרים של סושי. הירקות הנפוצים ביותר הם ברול הם מלפפון, גזר, ואבוקדו.

מה זה טמאקי סושי?

יש גם סוג של סושי מאקי שנקרא "טמאקי", כלומר "מגולגל ביד". טמאקי הוא בדרך כלל בצורת חרוט עם אותם מרכיבים כמו סושי אחרים.

Temaki הוא סושי רול נוצר בצורת קונוס. דפי הנורי נחתכים לחצי כך שניתן לשים ערימה קטנה של אורז סושי בתוך החרוט. את התוספות שמים בדרך כלל בפינה אחת אז נורי מגולגל בקפידה בצורת חרוט אשר יכול בקלות להיות מוחזקים ביד בזמן שהוא טבול בתוך מבחר של רטבים, כולל רוטב סויה וואסאבי. הרולים האלה קלים ליצירה ויש מראה חזותי נאה, החרוט נראה כמו קרני שפע.

מה זה פוטומאקי סושי?

סוג אחר הוא פוטומאקי – Futomaki משמעותו  "גליל שמן", הוא נעשה בדרך כלל עם מרכיבים מרובים, והוא עבה בקוטר של כ 4 ס"מ). הפוטומאקי לעתים קרובות צמחוני, וכולל מרכיבים כמו נבטים, ביצים מטוגנות, צנון יפני daikon ודלעת יפנית, הוא גם בדרך כלל פרוס לחתיכות בגודל גדול יותר לנגיסה. יש מסורת יפנית בכמה פסטיבלים מסורתיים לאכול את הרול לא חתוך — כלומר גליל שלם.

מה זה אורמאקי סושי?

אורז על גליל בחוץ. לפעמים נקרא רול inside-out. סגנון זה של סושי הפך פופולארי מאוד והוא נראה ביותר בברי סושי בעולם. יש אנשים אומרים כי הוא פופולרי כי האצות מוסתרות בחלק הפנימי של הרול והסושי פחות ״מאיים״ לאוכלים

אורמאקי הוא גליל פנימי, כלומר שאורז הסושי נמצא בחוץ. את אצת נורי מכסה האורז סושי ואז התהפך. המלית מתווספות והמאקי מגולגל.  הרול עשוי להיות טבול, או מכוסה עם תוספות כמו שומשום או שביבי דגים . זה סוג של מאקי נפוץ יותר מחוץ ליפן, וכולל את שני "מותגים ידועים" של רול קליפורניה  ורול פילדלפיה.

מה זה סשימי?

סשימי (כלומר "גוף פרוס") הוא רק דגים הנאים ללא האורז של הניגירי. סשימי עושים בדרך כלל מדגים טריים כמו סלמון או טונה. השימוש הוא בדגים של ימים מלוחים ולא של מים  מתוקים כיוון שדגי מים מתוקים נוטים לצבור פרזיטים.

בעבר היפניים השתמשו באורז רק כחומר משמר לדגים ולא אכלו אותו.

הרשימה המלאה של ציוד ומצרכים לסושי ביתי

 

הוסיפו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *