מה ההבדל בין סושי, סשימי, ניגירי ומאקי? 🍣

מה ההבדל בין סושי, סשימי, ניגירי ומאקי? 🍣
5 (100%) 2 הצבעות

רבים לא יודעים שיש הבדלים גדולים בין ניגירי, סושי סשימי ומקאי ולמעשה אלו סוגים שונים של מאכלי אורז יפנים

נגירי

ניגירי סושי – מהמילה היפנית "nigiru", כלומר "לתפוס / אחיזה", ככל הנראה בשל השיטה של ​​יצירת גוש של אורז המשמש בסיס של ניגירי

מאקי סושי

מאקי סושי נלקח מהמילה היפנית "maku", כלומר "לעטוף / רול" הסיבה היא כמובן העטיפה של הרול ע״י של גלישת אותו אצות (אשר נקרא "נורי"). סושי לבד הוא ללא האצה ומאקי זה הסושי עם האצה. סושי הוא בעיקר אורז מבושל עם חומץ בשילוב עם מרכיבים אחרים, בדרך כלל דג נא או פירות ים אחרים. מאקי הוא סוג של סושי רול אשר סושי מתגלגל אצות.

טמאקי

יש גם סוג של סושי מאקי שנקרא "טמאקי", כלומר "מגולגל ביד". טמאקי הוא בדרך כלל בצורת חרוט עם אותם מרכיבים כמו סושי אחרים.

פוטומאקי

סוג אחר הוא פוטומאקי – סושי מגולגל סמיך עם מרכיבים רבים בפנים ועובי הרול הוא גדול מאוד.

אורמאקי

אורז על גליל בחוץ. לפעמים נקרא רול inside-out. סגנון זה של סושי הפך פופולארי מאוד והוא נראה ביותר ברים סושי בעולם. יש אנשים אומרים כי הוא פופולרי כי האצות מוסתרות בחלק הפנימי של הרול והסושי פחות ״מאיים״ לאוכלים

סשימי

סשימי (כלומר "גוף פרוס") הוא רק דגים ללא האורז של הניגירי. בעבר היפניים השתמשו באורז רק כחומר משמר לדגים ולא אכלו אותו.

אתם הראשונים להגיב

השאירו תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם


*