מה ההבדל בין פוקצ'ה לג'בטה (או צ׳יאבטה, אם בא לכם להגיד את זה נכון)?

מה ההבדל בין פוקצ'ה לג'בטה (או צ׳יאבטה, אם בא לכם להגיד את זה נכון)?
כמה אהבתם?

מה ההבדל בין פוקצ'ה ללחם צ'יאבאטה?

באיטליה מאוד נפוץ לאכול מיני לחמים.

שני הסוגים הפופולריים היותר של לחם באיטליה הם הפוקצ'ה והצ'יאבאטה, אם השמות נשמעים לכם דומים, אז זהו, שלא. הם שונים מאוד.

פוקצ'ה – focaccia

היא לחם אפוי שטוח, כמו בצק פיצה. בדרך כלל הוא מתובל בשמן זית, מלח ולפעמים בעשבי תיבול. ניתן למצוא את הפוקצ׳ה במסעדות רבות ובמאפיות. הפוקצ׳ה משמשת בעיקר כמנה צדדים, כבסיס של פיצה או כלחם לסנדוויץ'.

ג'בטה (או צ׳יאבטה) – ciabatta

את הצ׳יאבטה ניתן להשוות לבגט צרפתי. היא עשויה מקמח חיטה, מים, מלח, שמן זית ושמרים. היא בדר״כ  ארוכה, רחבה ושטוחה והיא יכולה להיות אפויה בדרכים רבות ושונות.

אחת הצורות הנפוצות של הג׳בטה היא הפאניני "panini" (כריך דחוס)

לסיכום: מפוקצ'ה עושים פיצה – ומצ'יאבאטה עושים סנדוויץ'!

ואין כמו תמונה כדי חסוך 1000 מילים  – מצד ימין יש לנו את הצ׳יאבטה ומצד שמאל את הפוקצ׳ה

הוסיפו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *