שמנת חמוצה מיוצרת על ידי הוספת חומצה לקטית וחיידקים לשמנת וחלב והשארת התערובת להתעבות ולהחמיץ.
קרם פרש – במקור הוא היה תוצר של קרם לא מפוסטר, שבאופן טבעי היה מתעבה רק כשהוא ישב בטמפרטורות חמות יותר. זה עדיין נוצר ככה באירופה שם הם אמיצים מספיק כדי להמשיך להכין מוצרים לא מפוסטרים. במדינות כמונו, כל הקרם שלנו מפוסטר, קרם פרש נוצר על ידי הוספת חיידקים נוספים שיסייעו בתסיסה ועיבוי.
יוגורט מיוצר בצורה דומה לשמנת חמוצה, רק הוא מיוצר על ידי תסיסת חלב במקום שמנת. יוגורט יווני, הוא אותו מוצר הדומה יותר במרקמו לשמנת חמוצה וקרם פרש אבל עשוי באותה צורה כמו יוגורט רגיל, רק שמי הגבינה מוסרים כדי לעבות אותו עוד יותר.
אז בעצם ההבדל העיקרי בכל הקשור לבישול הוא בתכולת השומן. שמנת חמוצה היא בערך 20 אחוז שומן. קרם פרש הוא בערך 30 אחוז. היוגורט הוא רק בסביבות 10-12 אחוז שומן. ובעוד שכולם מוצרים מותססים בעלי תכולת חומצה טובה, סוגי התסיסה ורמת החומצה משתנים.