מה ההבדל בין לאטה וקפוצ'ינו?

מה ההבדל בין לאטה וקפוצ'ינו?
5 (100%) 1 הצבעות

אחת השאלות הנפוצות ביותר ששואלים בריסטה היא: מה ההבדל בין קפוצ'ינו לקפה לאטה?

בפועל הם שני משקאות דומים מאוד, אבל יש כמה הבדלים מרכזיים שגורמים לההגדרה הנפרדת.

קפוצ'ינו לעומת לאטה

ההבדל העיקרי בין קפוצ'ינו לעומת לאטה  הוא הפרופורציות של אספרסו, חלב וקצף חלב במשקה.

באופן מסורתי בקפוצ'ינו יש יותר קצף ופחות חלב לעומת הלאטה.  בקפוצ'ינו קלאסי מפזרים אבקת שוקולד על גבי הקצף העליון ואילו על הלאטה לא מוסיפים דבר.

מבחינת הטעם שלהם, שני המשקאות זהים כמעט. קפוצ'ינו מתוק קצת יותר בשל אבקת השוקולד על גביו, אבל זה ההבדל הרציני הוא במרקם. בקפוצ'ינו יש יותר קצף זה טעם עבה יותר ניתן ליהנות על ידי כפית הקצף. בעוד את לאט יש פחות קצף יורד הרבה יותר מהר ומהיר.

להלן תמצא הוראות כיצד להכין קפוצ 'ינו לעומת לאטה. אתה תראה מן התמונות שני קפה נראה דומה מאוד. אבל זה מה שמתחת לפני השטח.

איך עושים קפוצ'ינו?

קפוצ'ינו נעשה כדלקמן:

מוציאים כדור אחד של אספרסו לכוס
יוצקים חלב מהביל לתוך הכוס
יוצקים 2-3 ס"מ של קצף חלב לתוך הכוס
דאש אבקת שוקולד על גבי

איך עושה Latte?

א לטה נעשה כדלקמן:

מוציאים כדור אחד של אספרסו לכוס
יוצקים חלב מאודה לכוס
יוצקים 1 ס"מ או "רוחב אצבע" של קצף חלב לתוך הכוס
אמנות Latte היא אופציונלית

 

מה הם לאט וקפוצ'ינו שירתו?
דבר אחד לציין כי מדינות ברחבי העולם משרתים קפוצ 'ינו שלהם lattes אחרת. לדוגמה בתמונות לעיל הן Latte ואת קפוצ 'ינו הוגשו בכוס חרס. זוהי שיטת הגשה טיפוסית בארצות הברית.

עם זאת באוסטרליה וניו זילנד, לאטה היה בדרך כלל מוגש כוס כוס. המשקה הוא בדיוק אותו הדבר, רק הספינה שונה בשל המגמות המקומיות.

האם יש קפוצ'ינו אבקת שוקולד למעלה?
כדי לקצץ אבקת שוקולד או לא לפזר אבקת שוקולד? זאת השאלה. ובכן, זו השאלה שגורמת לדיון ביותר סביב איך cappuccinos נעשים.

אם הייתם מזמינים קפוצ'ינו באיטליה לא הייתם מקבלים שוקולד מלמעלה. ואילו אם הזמנת קפוצ 'ינו באוסטרליה, בריטניה או ניו זילנד, היית מקבל מקף טוב של אבקת שוקולד. ארצות הברית משתנה בין קפה לבית קפה על אם אבקת שוקולד משמש.

אבל למה יש הבדל כזה בדעה?

ובכן, יש שתי סיבות.

הראשון הוא כי אין תקן אוניברסלי או "ספר חוקים" על איך קפוצ 'ינו צריך להיעשות.

השני יש לעשות עם המגמות המקומיות שוב. AKA מה הצרכנים מצפים למצוא. בהיותי מאוסטרליה תמיד עשיתי את הקפוצ'ינו שלי עם שוקולד על גבי. כך כל בית קפה עושה את זה כאן כדי לתת הבדל גדול יותר בין לאטה וקפוצ'ינו. בעוד שלצרכנים הקרובים אליך יש ציפיות שונות.

אז אתה צריך או לא כדאי לך אבקת שוקולד?

התשובה בהחלט לא משכנעת היא "זה תלוי במגמות המקומיות שלך". אבל אני ממליץ להכין קפוצ'ינו עם או בלי אבקת שוקולד כדי שתוכל להשוות את ההבדל.

מה אתה צריך להזמין? קפוצ'ינו לעומת לאטה
אם אתה אוהד של שוקולד קצף נוסף, קפוצ 'ינו הוא המשקה שלך של בחירה. אבל אם אתה נהנה קפה שלך עם קצף פחות ולא שוקולד, לאטה היא הדרך ללכת. נסה כל אחד מהם בפעם הבאה שאתה מבקר בבית קפה מקומי ואז יידע אותנו איזה מהם אתה מעדיף

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם


*