חרצית עטורה
החרצית היא עשב עלים, חד-שנתי. יש בו פרחי קרן צהובים מקובצים בראשי פרחים קטנים ועלים ארומטיים בעלי אונות דו-כיווניות.
הירק גדל מאוד באקלים קל או מעט קר, אך יעבור במהירות לפריחה מוקדמת בתנאי קיץ חמים. זרעים נזרעים בתחילת האביב והסתיו.
הצמח עשיר במינרלים וויטמינים עם ריכוזי אשלגן וקרוטן ולכן יש לו חלקים אכילים. בנוסף, הצמח מכיל נוגדי חמצון שונים (ברקמות גזע, עלה ושורש) שיש בהם יתרונות פוטנציאליים ארוכי טווח לבריאות האדם, אם כי נצפו גם תכונות רעילות (דו-חמצניות).
תמציות מחרציות הוכחו כמעכבות צמיחה של לקטובצילוס קייסי, חיידק מעיים אנושי מועיל.
ירקות הצמח משמשים במטבחים אסייתיים רבים. הוא זמין באופן נרחב בסין ומופיע במספר מאכלים סיניים כמרכיב לצ'יפס מוקפץ, תבשילים וקדירות. במטבח היפני הוא מכונה "חרצית אביבית" ובמטבח הקוריאני משתמשים בעלים במרקים, בתבשילים, ולבד בתור תוספת.
סביון אביבי
הסביון האביבי הוא "עשב יפה-פרח צהוב שנמצא בצידי הדרך ובשולי השדות"
גבעולים ועלים – העלים בדרך כלל גליים, גזורים, עם אונות רוחביות, הסביון מכוסה בדרך כלל באופן בולט בשערות עדינות. הקצוות משונניםף העלים מתחלפים עלה אחד לכל צומת לאורך הגבעול.
הסביון הוא זה שהופך לסביון "סבא" כך שהזרעים נישאים בוח
זרעים