מהם ההבדלים בין כיריים אינדוקציה לבין כיריים חשמליות רגילות?
שתיהן מופעלות חשמלית, והן לא ניראות שונה כל כך, אבל כיריים אינדוקציה הן הרבה יותר יקרות. אז מה ההבדל את סוגי הכיריים ואיך מתבצע את תהליך הבישול בפועל?
כיריים חשמליות רגילות משתמשים בסליל מפותל גדול כאלמנט חימום. זרם חשמלי גדול עובר דרך אלמנט זה שיוצר חום, בדומה לחוט להט טונגסטן של נורת ליבון, לכן כיריים חשמליות זקוקות לחשמל תלת פאזי כדי לפעול.
כיריים אינדוקציה למעשה לא מייצרות חום בעצמן, אלא משרים את החום לסיר או למחבת. זה נעשה באמצעות. שדה מגנטי מהיר – שדה זה גורם לזרם חשמלי במחבת פרומגנטיים שיוצר חום, ובכך מחממים את המזון.
כיריים אינדוקציה מהירות יותר, בטוחות יותר וחסכוניות יותר מאשר כיריים חשמליות מסורתיות. הן דורשות פחות חשמל באופן משמעותי כדי ליצור את השדה המגנטי מאשר להפיק זרם דרך הסליל ולגרום לו להתחמם. הן בטוחות יותר כי הן לא באמת מייצרות חום בעצמן. לאחר נטילת סיר "לוהט" ממשטח הזכוכית הוא במהירות מתחיל להתקרר.
בנוגע להבדלים בתהליך הבישול, אין הרבה. אתם רק צריכים להיות מודעים שבאינדוקציה הסיר מתחמם הרבה יותר מהר ומתקרר הרבה יותר מהר מאשר בכיריים חשמליות מסורתיות.
איך יודעים אם סיר או מחבת מתאימים לכיריים אינדוקציה?
זה משפיע על הבחירה שלכם של המחבתות והסירים. כל סירי האלומיניום לא יעבדו, וגם לא סירים באיכות נמוכה של נירוסטה. אם מגנט נדבק למחבת אז זה יעבוד בסדר גמור. המחבת חייב גם להיות עם תחתית שטוחה כדי ליצור מגע מלא עם פני השטח.
ממצא וברור
תודה