מה ההבדל בין ויסקי לקוניאק? 🥂

ההבדלים בין ויסקי וקוניאק

ההבדל הגדול ביותר הוא שקוניאק עשוי מענבים וויסקי מדגנים, לרוב שעורה. גרגר זה מעורבב עם שמרים ומים, מזוקק ואז מיושן בחביות עץ אלון.

קוניאק מתחיל את חיויו כמיץ ענבים מותסס שהופך לראשונה ליין. לאחר מכן מזקקים את היין הזה פעמיים, לפני שהוא מתיישן גם בחביות עץ אלון.

הבדל גדול נוסף הוא שקוניאק יכול לשאת את השם רק אם הוא מיוצר על פי תקנות מחמירות. החשוב ביותר שהוא מיוצר באזור קוניאק, בצרפת. לעומת זאת, ניתן להכין וויסקי בכל מקום בעולם. למרות שהסקוטים מאייתים את שלהם בלי E. אז אם אתה שותה 'WHISKY, זה נעשה בסקוטלנד אם WHISKEY אז זה מחוץ לסקוטלנד.

קוניאק

  • הוא יין מזוקק, תוצר של מיץ ענבים.
  • קוניאק הוא סוג של ברנדי, שהוא יין מזוקק – וכמו בורבון ושמפניה, הוא שם של מקום בו הוא מיוצר באופן בלעדי שזה באזור קוניאק של צרפת.
  • תהליך ההכנה הוא כזה: זה מתחיל בענבים, אשר נלחצים לתוך מיץ, ולאחר מכן תוססים לתוך היין. היין עובר זיקוק , תהליך שבו אלכוהול ביין מתבשל ולכן ״נלכד ונשמר״. היין המזוקק מאוחסן בדרך כלל בחביות עץ אלון במשך תקופה של שנים לפני שעושים את התערובות והבקבוקים. רק ברנדי מאזור קוניאק של צרפת יכול להיקרא קוניאק.
  • קוניאק מחולק לתוך קטגוריות:
    • VS (מיוחד מאוד) – הברנדי הצעיר ביותר בתערובת מיושן בחבית במשך שנתיים
    • VSOP (מיוחד מאוד ישן בהיר) – מיושן בחבית למשך 4 שנים
    • XO (ישן יותר) – מיושן למשך 10 שנים.
עוד באותו נושא:  מה ההבדל בין אלכוהול, אתנול (כוהל), מתנול ואלכוהול איזופרופילי?

ויסקי

  • הוא בירה מזוקקת (תערובת של גרעינים שתססו בתוך חומר עם אלכוהול דליל).
  • סקוטש הוא ויסקי. זה מתחיל עם גרגרי שעורה מאלט בדרך כלל, אשר מבושלים ותוססים לתוך בירה. הבירה מזוקקת אז בצורה דומה לאופן שבן היין מזוקק לברנדי. כמו ברנדי, הוויסקי מאוחסן בחביות עץ אלון במשך שנים אחדות לפני הבקבוק. ויסקי סקוטי (סקוטש) מגיע רק סקוטלנד, ומכאן שמו. אחרי שהם זוקקו ותססו שניהם מאוחסנים בחביות להתיישן.
  • ויסקי באופן כללי – או לפחות שהיה עד לאחרונה – מסווג לפי הזמן בחבית: בן 8, 12 שנה וכו '

כתיבת תגובה