עולם הוויסקי לא נוצר שווה, וישנן דקויות בתעשייה ששותי וויסקי רבים פשוט לא מבינים, במיוחד סביב ההבדל בין סינגל מאלט לוויסקי מעורבב.
ויסקי סקוטי מעורבב קיים כ -300 שנה, אך נוצר באופן מסחרי רק מאז 1840 הודות למאסטר בלנדר הראשון, אנדרו אושר. לפני כן, ויסקי ממזקקות בודדות – סינגל מאלט למיניהן היה כה אקראי ובלתי עקבי בטעמו, עד כי הניסיון למכור אותם היה כמעט בלתי אפשרי מכיוון שבחלק לא קטן, שונות הטעמים בין המנות הייתה משמעותית, כלומר מנה אחת של וויסקי. מזקקה X אולי טעים השבוע, אבל בשבוע הבא זה יכול להיות כמו מי אש.
כדי להבין את ההבדל בין סינגל מאלט לוויסקי סקוטש מעורבב כראוי, עליכם להבין כיצד התפתחו הקטגוריות.
מה ההבדל בין ויסקי סינגל מאלט לויסקי סקוטי מעורבב?
שני הסוגים הבסיסיים של ויסקי הם:
- ויסקי מאלט אשר מיוצר מ -100% מאלט שעורה
- ויסקי דגנים שיכול להיות עשוי מכל דגנים (בדרך כלל תירס או חיטה), אך עליו לכלול גם חלק ממאלט שעורה
ויסקי מאלט צריך להיות מזוקק בזיקוק דודי שהיא בעצם השיטה ה"ישנה" וה"פרימיטיבית" לזיקוק אלכוהול אך היא עדיין מאוד נפוצה, ויסקי דגנים מיוצר בדרך כלל בזיקוק רציף בעמודים תוך שימוש באדי מים .
הנה הפרט המכריע המגדיר את ההבדל בין סינגל מאלט לוויסקי סקוטש מעורבב:
ויסקי סקוטש סינגל מאלט הוא גם תערובת, אך זהו תערובת של ויסקי מאלט המיוצר במזקקה אחת בלבד, כך שלמעשה המילה 'סינגל' פירושה 'מקום מוצא יחיד' ואילו ויסקי סקוטש מעורבב הוא תערובת של ויסקי דגנים ומלט. מזקקות מרובות.