בטח שמעתם את זה בעבר: כל בורבון הוא וויסקי, אבל לא כל ויסקי הוא בורבון. אם אתה שותה וויסקי (ובעיקר בורבון), אתה צריך לדעת מה זה אומר.
מעצם הגדרתו, וויסקי (או ויסקי, בסקוטלנד) הוא ספירט מזוקק מעיסת תבואה מותססת – זני התבואה כוללים חיטה, שיפון, שעורה ותירס – ואז מיושנים בחביות עץ. הוויסקי מיוצר בכל רחבי העולם ויש סגנונות פופולריים רבים, כולל ויסקי סקוטי, וויסקי אירי, וויסקי אמריקאי. הצורה הפופולארית ביותר של וויסקי אמריקאי הוא בורבון, שיש לו הגדרה ספציפית משלו.
מה זה בורבון?
בורבון הוא סוג של ויסקי שמקבל את שמו ממחוז בורבון שנמצא במדינת קנטקי בארה״ב, שם מייצרים אותו. בורבון נוטה להיות בצבע ענבר, קצת יותר מתוק וכבד יותר מאשר ויסקי אחרים.
הצורה הנפוצה ביותר של ויסקי אמריקאי הוא בורבון.
ויסקי מסוג בורבון חייב:
• להיות מיוצר בארצות הברית.
• להכיל 51% תירס.
• חייב להיות זקן בחביות עץ שרף אלון חדשות (בעוד שחביות ויסקי צריכות להיות מאלון אבל לא חדשות ולא משרף)
• חייב להיות מזוקק לא יותר מ 80% וכשהוא נכנס לתוך החבית ב62.5%.
• צריך להיות בבקבוקים על לא פחות מ 80%.
• לא מכיל תוספים מתוספים שונים, כולל חומרי צביעה.
מדהים,
אבל ויסקי מיושן בסקוטלנד בחביות מעץ אלון שמוסיפות.טעם הינו, ישנות…..
אבל,
זה לא מוגדר הוספת עטם???