אנשים רבים חושבים שפלפל אדום, פלפל שושקה וגמבה הינם אותו ירק – ברם זו טעות נפוצה. אמנם הם מאותה משפחה אבל מדובר על סוגים שונים של פלפלים.
פלפל אדום וגמבה הם שני ירקות שונים. פלפל אדום הוא הפלפל הנפוץ שמתאים למילוי וסלטים, והוא מתוק יותר מהפלפלים הירוקים הכתומים והצהובים. גמבה היא סוג של פלפל בעל גוף שטוח, היא יותר מתוקה מהפלפל האדום, והטעם שלה דומה לפלפל שושקה.
פלפל אדום
זה הפלפל הנפוץ שמתאים למילוי וסלטים. למרות שרוב האנשים רואים בהם ירקות, פלפלים הם פירות מכיוון שהם גדלים על צמח פורח ומכילים זרעים.
פלפלים אדומים מתוקים יותר מירוקים מכיוון שפלפלים מתוקים כשהם מבשילים. הפלפלים האדומים הם למעשה פלפלים ירוקים שהושארו על הגפן כדי להמשיך ולהבשיל. באדומים יש גם יותר מפי שניים ויטמין C של לפלפלים הירוקים .
תנו קרדיט לכריסטופר קולומבוס – בזכותו הפלפלים כל-כך פופולארים. הפלפלים גדלו במשך מאות שנים בדרום ובמרכז אמריקה לפני גילוים על ידי חוקרים אירופים. לאחר שקולומבוס הביא פלפלים לאירופה בסוף שנות ה 1400 הם הפכו לפרי פפולראי בכל העולם.

האם יש פלפל זכר ופלפל נקבה?
מצטערים להרוס לכם את המיתוס – אין זכר ונקבה בפרי. יש טוענים ש4 אונות בפלפל זה זכר ו3 אונות בפלפל זה נקבה (ויש ההפך…) אבל, ההבדל בין מספר האונות בפרי, נובע ממספר עלי השחלה בפרח שממנו מתפתח הפרי. לכל פרח פלפל יש 2-5 עלי שחלה, ובהתאמה לפרי יש 2-5 אונות.
ולסיום – אין הבדל בטעם!!! הטעם הוא פונקציה של בשלות הפרי, הטריות והעסיסיות. לא של מספר האונות.
פלפל שושקה
זה פלפל אדום מאורך ובעל טעם מתוק.
גמבה
הגמבה דומה לפלפל אדום אבל היא בעלת גוף שטוח – היא יותר מתוקה מהפלפל האדום והטעם שלה דומה לפלפל שושקה. הגמבה היתה מאוד פופולארית בישראל בעיקר בשנות ה80 של המאה ה20.
אמנם כבר לא ניתן למצוא את הגמבה בישראל, בעיקא בגלל שהיתה בעלת חיי מדף יותר קצרים מאשר פלפלים אדומים, אבל השם תפס וכיום לפלפל אדום קוראים (בטעות) גמבה.
השם גמבה גם הוא שיבוש של השם "גמבו" ל"גמבה" בגלל צורת הריבוי "גמבות". גמבו זה שם הזן של הפלפל האדום מתוק, שמקורו באיטליה.
למי שמתגעגע, ניתן למצוא באינטרנט את הזרעים של הגמבה. בכל מקרה אם שואלים אותך אם "אתה גם בא? – אתה עכשיו תבין למה התשובה היא "לא, אני פלפל"

לא בטוח שיש הבדל..
לפי ויקיפדיה
https://he.m.wikipedia.org/wiki/%D7%A4%D7%9C%D7%A4%D7%9C_(%D7%A4%D7%A8%D7%99)
ויקיפדיה היא מה שהדיוטות כותבים
ציטוט מויקיפדיה:
"בישראל החל מסוף שנות ה-40 עד לסוף שנות ה-80 יובא זן פלפל אדום ומתוק מאיטליה בשם "גמבו" (Gambo) אך הוא משובש במדינות רבות בעולם תחת השם "גמבה"[5], זן זה דומה במראהו לדלעת ואינו גדל עוד בישראל. בעקבות תפוצת עבר של זן זה, רבים טועים ומכנים את הפלפל האדום בשם גמבה[6]."
הי האם יש מישהו עם ידע להאיר את הנושא 3 זכר 4נקבה או ההפך אם ביכלל??!!
האם זה כשר לערבב פלפל נקבה ופלפל זכר באותו הסלט?
רוצה_רב
האם זה כשר לערבב פלפל נקבה ופלפל זכר באותו הסלט?
מותר רק אם הם מאותה המשפחה😁
רפואה שלימה לא צריך היתר צריך לשטוף טוב לחתוך לתבל בתיאבון
רק אם היא זכר טראנס
אשמח לדעת איפה קונים זרעים של הגמבה המקורית
ובכ"ז, מה ההבדל (לפחות הויזואלי) בין גמבה לפלפל?.
אכלתי גמבה כל הילדות שלי. היא הייתה נמוכה ורחבה (קצת בצורה של עגבניה גדולה מעוכה ומלאה קפלים למעלה), הבשר שלה היה דק עדין ומתוק ובעל טעם מיוחד – קצת דומה לפלפל אדום אפוי.