איך בוחרים וקונים פירות וירקות

איך בוחרים וקונים פירות וירקות
5 (100%) 1 הצבעות

איך קונים ובוחרים תאנים?

אז איך לבחור תאנים?

חפשו: תאנים נקיות ויבשות, עם עור חלק ולא שבור. תאנים צריכות להיות רכות מעט ו”כנועות” למגע, אבל לא חזקות. אם תאנה איתנה, היא אינה בשלה.
הימנעו: תאנים מלוכלכות, רטובות, שבורות או רכוכיות מאוד.
עונתיות: יוני עד אוקטובר. ניתן לאכול כפרי יבש
איחסון: ניתן לאחסן תאנים טריות בשקית ניילון בחלק הקר ביותר של המקרר ולהשתמש בתוך 2 ימים.
הכנת תאנים: יש לשטוף, יבש ולהסיר גבעולים לפני האכילה.

איך בוחרים חצילים?

קניית חצילים 

חפשו: חצילים עם עור חלק, מבריק, חשוב שיהיה אחידים בצבע והם צריכים להרגיש קלילים עבור הגודל שלהם (הכובד נובע מהגרעינים שהם פחות נעימים). כדי לבדוק את בשלות, לחצו בקלות עם אצבע על העור. אם זה משאיר חותם, החציל בשל. בחרו חצילים קטנים יותר כיוון שהם נוטים להיות מתוקים יותר ופחות מרירים, יש להם עור דק יותר ופחות זרעים.
הימנעו: מחצילים מקומטים או עם פגמים, חבורות או מכות של שיזוף. כמו-כן, חצילים כבדים הם פחות טובים

עונתיות: כל השנה; שיא העונה הוא בסתיו ובאביב.

למי ששואל האם חציל פרי או ירק, אז בוטנית הוא פרי.

אחסון חצילים

עדיף להשתמש חצילים בתוך יום אחד של הרכישה, אבל הוא יכול להיות במקרר עד ארבעה ימים. החצילים נפצעים בקלות בגלל קליפה הדקה שלהם, אז יש צורך לטפל בהם בזהירות. רצוי לעטוף במגבת נייר או בשקית פלסטיק מחוררת כרשא הור במקרר. חצילים מבושלים ניתן לשים במקרר במשך 3 ימים. ניתן להקפיא חצילים שלם עד 6 חודשים (להוסיף קצת מיץ לימון כדי למנוע שינוי צבע).
הכנת חצילים

כדי להפחית את מרירות, מפזרים חצילים לחתוך בנדיבות עם מלח ולתת לשבת במשך שעה. מסננים ומכינים לפי הצורך. העור הוא אכיל אך ניתן להסיר.

חפש: חצילים עם עור חלק, מבריק, כי הם אחידים בצבע כבד עבור הגודל שלהם. כדי לבדוק את בשלות, לחץ קלות על אצבע על העור. אם זה משאיר חותם, חציל בשלה. בחר חצילים קטנים יותר כפי שהם נוטים להיות מתוק, פחות מריר, יש עור דק יותר זרעים פחות.
הימנע: חצילים כי הם מקומטים או יש פגמים, חבורות או טלאים שיזוף.

עונתיות: כל השנה; שיא העונה הוא אוגוסט וספטמבר
אחסון חצילים

עדיף להשתמש חצילים בתוך יום אחד של הרכישה, אבל זה יכול להיות מקפיא עד ארבעה ימים. חצילים פוצעים בקלות, אז לטפל בהם בזהירות. עוטפים במגבת נייר ומקררים בשקית פלסטיק מחוררת בקומץ. חצילים מבושלים ניתן מקפיא במשך 3 ימים. להקפיא חצילים טהור עד 6 חודשים (להוסיף קצת מיץ לימון כדי למנוע שינוי צבע).
הכנת חצילים

כדי להפחית את מרירות, מפזרים חצילים לחתוך בנדיבות עם מלח ולתת לשבת במשך שעה. מסננים ומכינים לפי הצורך. העור הוא אכיל אך ניתן להסיר.

 

הוסיפו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *