כן, גם גריסים וגם פולנטה עשויים מתירס טחון, אבל ההבדל העיקרי כאן הוא איזה סוג של תירס. פולנטה, כפי שאתה בוודאי יכול לנחש מהצבע, עשויה מתירס צהוב, בעוד שגריסים עשויים בדרך כלל מתירס לבן (או הומיני)
ניתן להחליף את הפולנטה והגריסים זה בזה עם תוצאות דומות, אם כי פולנטה נוטה להיות מוצר מעודן יותר, מעט עדין יותר מגריסים.
מבחינת הטעם: לפולנטה יש בדרך כלל טעם פרחוני עדין המגיע מתירס הצהוב, בעוד לגריסים יש טעם תירס חזק יותר מהתירס הלבן. מבחינת הצבע: באופן מסורתי, פולנטה מיוצרת עם תירס צהוב כדי ליצור דייסה צהובה בעוד שגריסים עשויים עם תירס לבן כדי ליצור דייסה לבנה
בהתבסס על סולם GI, ברור שפולנטה היא מזון ידידותי לאנשים עם סוכרת, והם יכולים להוסיף אותו לתזונה שלהם ללא כל דאגה אמיתית.
מכיוון שגריסים עשויים מתירס, הם עשירים בפחמימות ויכולים להעלות את רמת הסוכר בדם
פולנטה עשירה בחלבון ובסיבים, אך בהשוואה לאורז, פסטה או תפוחי אדמה, היא נמוכה בהרבה בכמות הקלוריות ובשומן, אך עדיין מספקת מקור לפחמימות מורכבות הנחוצות לאנרגיה.
עם זאת, כמו כל הדברים, במתינות זה אוכל נהדר להוסיף לארוחת הערב כדי לגיוון. כ-25%-30% מהארוחה כפחמימה הוא יחס טוב. גרעיני תירס די יעברו דרך העיכול של הכלב מבלי להיספג, צריך לפרק אותו כדי לנצל אותו. פולנטה מתאימה לחשבון הזה היטב.