ההבדל בין קורנפלור, קמח תירס ועמילן תירס

האם עמילן תירס יכול להיות תחליף לקורנפלור? רמז זה

עמילן תירס וקמח תירס שניהם מגיעים מתירס אך שונים בפרופיל החומרים המזינים שלהם, טעמים, ושימושים.

בארץ יש טעות נפוצה בין עמילן לבין קמת תירס – לדוגמא בארה”ב קמח תירס מתייחס לאבקת גרעיני תירס שלמים טחונים דק. לעומת, עמילן תירס שהוא אבקה עדינה גם כן, אבל עשוי רק מהחלק העמילן של תירס.

בשל תכולתם התזונתית המובהקת ושיטות העיבוד שלהם, יש להם שימושים קולינריים שונים. יתר על כן, בחלקים מסוימים של העולם, השמות של כל אחד מהם משתנים.

בארץ מוכרים קורנפלור בתור קמח תירס (שזהו המשמעות המילולית מאנגלית corn = תירס , Flour = קמח – אבל מדובר למעשה בעמילן תירס.

ההבדלים בין קמח תירס ועמילן תירס (קורנפלור)

גם קמח תירס וגם עמילן תירס עשויים מתירס.

קמח תירס הוא תוצאה של טחינת גרעיני תירס שלמים לאבקה עדינה. לכן, הוא מכיל חלבון, סיבים, עמילן, ואת הויטמינים והמינרלים שנמצאים בתירס שלם. הוא בדרך כלל צהוב.

מצד שני, עמילן תירס מעודן יותר ונעשה על ידי הסרת החלבון והסיבים של גרעיני התירס, ומשאיר רק את המרכז עמילן הנקרא אנדוספרם. לאחר מכן הוא מעובד לאבקה לבנה.

בדומה לתירס, לקמח תירס יש טעם ארצי ומתוק. ניתן להשתמש בו בנוסף או כתחליף לקמח חיטה בלחם, פנקייקים, וופלים ומאפים כדי להוסיף טעם כמו תירס.

לעומת זאת, עמילן תירס הוא ברובו חסר טעם, ובכך מוסיף מרקם ולא טעם. זו אבקה תפלה שבדרך כלל משמשת לעיבוי מנות אוכל כמו סחלב ומרקים.

היי, אנחנו אוהבים תגובות! תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *