מה ההבדל בין אלכוהול, אתנול, מתנול ואלכוהול איזופרופילי?

נתקלתם הכל סוגי האלכוהול הללו? בואו נסתכל על ההבדלים

קודם יש את האלכוהול שאנחנו שותים. כמו וויסקי, בירה ויין זהו אלכוהול אתיל המיוצר על ידי שמרים.

השמרים אוכלים סוג כלשהו של סוכר או עמילן והופכים לפחמן דו חמצני והאלכוהול. ביין התהליך הוא די פשוט, השמרים אוכלים את הסוכר במיץ ענבים ויוצרים אלכוהול. בוויסקי, האלכוהול מזוקק. כדי לקבל אתהריכוז גבוה יותר.

אתנול שאותו ניתן לרכוש כמו דלק רכב הוא אותו סוג של אלכוהול שנמצא בוויסקי, אבל האתנול מזוקק עד לנקודה שבה הוא אלכוהול כמעט טהור (בניגוד לוויסקי שבו בדרך כלל יש רק 40% אלכוהול ו 60% מים).

אלכוהול לחיטוי שמוצאים בבתי מרקחת, הוא גם אתנול אבל הוא עם תוספת רעלנים כדי למנוע. מאנשים לשתות את זה.

מתברר כי אתנול הוא ממיס טובה, וגם משמש כתחליף לדלק – למשל בברזיל רוב המכוניות נוסעות על אתנול וזה די זול לייצר אותו אותו.

מתנול לפעמים נמצא הנוזל מגבי השמשה כדי למנוע ממנו מהנוזל לקפוא, והוא משמש גם כדלק עבור מכוניות אינדי. המתנול נקרא לפעמים אלכוהול עץ כי הוא היה עשוי מעץ, אבל כיום הוא מיוצר מגז טבעי. מתנול הוא רעיל, וזה אחד הכימיקלים שאיתו מרעילים את האלכוהול לחיטוי. מתנול הוא תוצר של אלכוהול מזוייף ומסוכן ביותר לצריכה.

אלכוהול איזופרופיל הוא מולקולה קצת יותר גדולה מאשר אתנול (מתנול הוא CH4O, אתנול הוא C2H6O ו אלכוהול איזופרופיל הוא C3H8O) ולעתים קרובות זול יותר לייצור. הוא לא רעיל כמו מתנול (חצי כוס של מתנול יכולה להרוג אותך ושישית כוס גורמת לעיוורון). אבל הוא שימושי כמו ממס באותו הדרך שבה אצטון שימושי . האלכוהול האיזופרופיל נשרף יפה והוא משמש לטובת מכונות עשן וכדי ליצור תא עננים או כדי ליצור רקטות מבקבוק.

דרגו את המאמר – ועיזרו לקידומו בגוגל:

הוסיפו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *