מה ההבדל בין אספרסו קצר לאספרסו ארוך?

אז מה ההבדל בין אספרסו ארוך וקצר? אספרסו ארוך (לונגו) הוא אספרסו המיוצר עם יותר מים מהרגיל. המים מדללחפ את טעמו והופך את האספרסו לפחות עשיר, צפוף ומר. אספרסו קצר (ריסטרטו) מיוצר באמצעות פחות מים מהרגיל. זה נותן לו טעם צפוף יותר, עשיר ומר יותר.

האופן בו נעשה האספרסו הארוך או הקצר ישפיע מאוד על הטעם.

ההבדל בין אספרסו ארוך וקצר

להלן נזכיר מספר הבדלים בין אספרסו ארוך וקצר, כיצד הם מיוצרים, משקאות הדומים להם ומה משפיע על טעמם.

אספרסו קצר

אספרסו קצר, המכונה גם ריסטרטו, הוא אספרסו המיוצר עם מחצית מכמות המים.

זה נותן לריסטרטו טעם צפוף מאוד, עשיר ומר. יש אנשים הרואים בריסטרטו כצורה האספרסו היחידה האמיתית, אך אנשים רבים רואים בו משקה חזק מדי לטעמם.

להכנת ריסטרטו צריך פשוט להכין אספרסו בדרך הרגילה אבל עם חצי מכמות המים.

ישנן מספר דרכים להכנת אספרסו אך שתי הדרכים העיקריות הן להשתמש במכונת אספרסו מסורתית או להשתמש במכונת קפסולות.

להכנת אספרסו במכונת אספרסו מסורתית עליכם להשיג את פולי הקפה, לטחון אותם, להכניס אותם למיכל שנקרא פורפלטר, להכניס את פורפלטר למכונה ואז להפעיל את המכונה.

על מנת להכין אספרסו אותנטי באמת חייבים להשתמש במכונת אספרסו ולא בקפסולות. יתרון נוסף בשימוש במכונה אספרסו לייצור האספרסו הוא שהיא מעניקה שליטה מלאה על כל המשתנים שעוברים להכנת האספרסו. פירוש הדבר שתצטרכו להיות מסוגלים להתאים את המשתנים כך שתוכלו להפוך אותם לאיך שאתה אוהבים.

עם זאת, מכונות אספרסו דורשות את מירב התחזוקה מצידכם, הן דורשות מכם לבצע את העבודה בהכנת האספרסו בפועל ויכולה להיות עקומת למידה לשימוש בהן מה שאין במכונת קפסולות.

במכונות קפסולות, זה רק הכרחי להכניס את הקפסולה והמים למכונה ואז ללחוץ על כפתור במכונה והיא תעשה את השאר בשבילך.

זה אידיאלי מכיוון שהוא דורש מאמץ מועט מצידך והאספרסו ייצא בטעם עקבי כמו שאתם מצפים ממנו. אפשר גם לקבל קפסולות המגיעים עם טעמי ריסטטו ולונגו כך שתידרש עוד פחות עבודה מצידכם להכין אחד מהם.

החיסרון של מכונות פוד הוא שאין לכם שליטה רבה על האופן שבו האספרסו ייצא. עם זאת, בדרך כלל יש מספר טעמים שונים לבחירתכם, כך שזה לא אמור להיות נושא.

מה משפיע על אופן הטעם של הריסטרטו

הדברים שישפיעו על הטעם של האספרסו הקצר יהיו אותם דברים שמשפיעים על האופן שיש לאספרסו רגיל.

מקורם של פולי הקפה ישפיע על הטעם. אם הפולים ממוצא בודד אז זה בדרך כלל יגרום לאספרסו לטעם בולט יותר שלרוב יכול להיות חמוץ. ואילו, אם הפולים ממקורות שונים זה בדרך כלל יעניק להם טעם מאוזן יותר.

סוג הצלייה שיש לפולים יהיה גם גורם שיש לקחת בחשבון. אם לפולים יש צלייה קלה אז זה בדרך כלל יגרום לאספרסו טעם מעט חמוץ יותר. ואילו, אם יש להם צלייה כהה, הדבר יגרום לטעמו מריר יותר.

אם הפולים הם ערביקה או רובוסטה, תהיה לזה גם השפעה. פולי ערביקה בדרך כלל יגרומו לאספרסו טעם חמוץ יותר ולרובוסטה בדרך כלל יהיה טעם מר יותר. לעיתים קרובות מומלץ להשתמש בתערובת של השניים.

סוג הטחינה המשמש להכנת האספרסו יהיה גם גורם גדול באופן הטעם שלו. אם הטחינה עדינה מאוד, פירוש הדבר שייקח למים זמן רב לעבור בקפה ולהתערבב עם הקפה הרבה יותר בפורטפילטר. זה יביא לטעם מר יותר. ההפך גם הוא הנכון כאשר משתמשים בטחינה גסה יותר.

שאלות שאנשים שואלים גם לגבי אספרסו קצר

האם ריסטרטו (אספרסו קצר) חזק יותר מאספרסו? כן, ריסטרטו חזק מהאספרסו הרגיל. הסיבה לכך היא שמדובר באספרסו שנעשה באותה כמות קפה אך חצי מכמות המים. המשמעות היא שלאספרסו יהיה טעם עשיר יותר, מתוק ומר יותר מאשר אספרסו רגיל.

האם יש בריסטרטו יותר קפאין? לריסטרטו לכל גרם יהיה יותר קפאין. עם זאת, ל- Ristretto יש גודל הגשה קטן יותר מהנורמה.

האם ריסטרטו הוא נטול קופאין? לא, אספרסו הוא לא נטול קופאין. הסיבה לכך היא כי הריסטרטו מיוצר על ידי ערבוב מים בלחץ עם קפה טחון דק. עם זאת, ישנם פולים עם טעמי ריסטטו נטולי קופאין שתוכלו לקנות.

אספרסו ארוך

אספרסו ארוך, המכונה גם לונגו או אספרסו גבוה, הוא האספרסו מיוצר באמצעות יותר מים מהרגיל.

זה נותן לאספרסו טעם פחות מתוק, עשיר ומר מאשר אספרסו רגיל והרבה פחות מתוק, עשיר ומר מאספרסו קצר.

אספרסו ארוך מתאים ביותר לאנשים שרוצים לנסות אספרסו אבל לא אוהבים משקאות עם טעם חזק ולמי שאוהב אספרסו אבל מוצא שהוא קצת חזק מדי.

משקה נוסף שדומה מעט ללונגו הוא האמריקנו.

אמריקנו הוא המשקה אליו מוסיפים מים חמים לאספרסו. למרות שגם הלונגו וגם האמריקנו שניהם בעצם אספרסו עם יותר מים, יש להם טעם שונה מאוד. הסיבה לכך היא שללונגו בדרך כלל יהיו פחות מים מאשר אמריקנו, מה שהופך את טעמו לחזק יותר.

מה משפיע על אופן הטעם של האספרסו הארוך?

הדברים שמשפיעים על אופן הטעם של האספרסו הארוך יהיו אותם דברים שמשפיעים על הדרך שיש לאספרסו לטעון שהוזכרו לעיל.

שאלות שאנשים שואלים גם לגבי לונגו

מה ההבדל לעומת אספרסו כפול (דופיו)? לונגו הוא אספרסו שנעשה באותה כמות טחינת קפה כרגיל אך עם יותר מים. ואילו אספרסו כפול מיוצר עם יותר מים וטחינת קפה יותר. ללונגו טעם יותר חלש מאספרסו כפול.

האם לונגו (אספרסו ארוך) חזק יותר מאספרסו? לא, לונגו חלש יותר מאספרסו. הסיבה לכך היא ש- lungo הוא אספרסו שנעשה עם יותר מים אך אותה כמות של טחינת קפה.

האם באפסרסו ארוך יש חלב? לא, בלונגו אין חלב שהוא מיוצר עם מים. אם מוסיפים חלב זה יהפוך אותו לאטה או לקפוצ’ינו.

האם יש באספרסו ארוך קפאין? כן, לונגו יש קפאין, זה בגלל שזה נוצר על ידי אילוץ מים בלחץ דרך קפה טחון דק.

האם אספרסו ארוך זהה לשחור ארוך? אספרסו ארוך הוא אספרסו המיוצר עם יותר מים. שחור ארוך הוא המקום אליו מוסיפים אספרסו למים חמים. שחור ארוך יהיה יותר מים כך שהוא יהיה פחות חזק מאספרסו ארוך.

הוסיפו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *