מה ההבדל בין בלנדר למעבד מזון (פוד-פרוססור)?

איזה מכשיר מטבח כולל להבים חדים ומסתובב במהירויות מדהימות: בלנדר או מעבד מזון?

ובכן, למעשה שניהם. אבל בעוד לבלנדרים ולמעבדי המזון יש קווי דמיון רבים, מכשירים אלה משרתים מטרות שונות מאוד.

אז עם מדברים על כלי מטבח, בלנדר הוא בדרך כלל טוב יותר עבור נוזלים ומשמש ליצור דברים כמו מילקשייקים, בעוד שמעבד מזון משמש עבור משימות אינטנסיביות שדורשות  יותר עבודה, כגון ערבוב בצק או פריסת ירקות. כמובן, יש בלנדרים שהם חזקים מספיק כדי לטפל במשימות המיועדות למעבד מזון (ולהיפך). אבל בינתיים, בואו נביט בהבדלים הבסיסיים בין בלנדר לבין מעבד מזון.

אם אי פעם עשיתם קניות למעבד מזון, סביר להניח שהבחנתם ברשימה ארוכה של כישורי המכשיר המפורטים בחבילה, כולל קיצוץ, חיתוך, גריסה, ערבוב ולישה. בעוד שבלנדרים הפכו מוכשרים יותר במשך השנים, הם עדיין לא עושים הרבה יותר מאשר לערבב. נכון שבלנדר הוא חזק מספיק למחוץ את הקרח, ובלנדרים פרימיום כמו  Vitamix 5200 מסוגלים לעשות הכל מגלידות ועד חמאת אגוזים, אבל בלנדר הטיפוסי שלכם לא הולך להיות מסוגל להתמודד עם מספר משימות שמעבד המזון יכול.

מתכוןבלנדרפוד פרוססור
מרקים ופירהמעולהאפשרי
מילקשייק וסמודי’סמעולהלא
מטבליםאפשרימעולה
חמאה וממרחיםלא אידאלימעולה
חיתוך ירקותלאמעולה
בצקיםלאאפשרי
פירור גבינהלאמעולה

כפי שניתן לראות בתרשים לעיל, יש כמות ניכרת של הצלבות בין מכשירים אלה. עם זאת, שניהם מצטיינים במשימות שונות.

בלנדר

בלנדרים, למשל, בנויים  בדרך כלל עם תכונות שעושות אותם אידיאליים להכנת מילקשייקים. בלנדרים מטפלים גם בנוזלים הרבה יותר טובים ממעבדי מזון, מה שהופך אותם לאידיאליים להכנת מרקים או לרטבים קלים אחרים.

מכשיר ה Magic Bullet NutriBullet, למשל, יכול להכין סמודי’ס מזינים בקלות. בזמן שלא היינו ממליצים על זה על עשיית חמאות או בצקים , הוא מספיק חזק כדי לטחון אגוזים, ירקות, ומרכיבים שייק פוטנציאליים אחרים.

מעבד מזון – פוד פרוססור

מעבדי מזון, לעומת זאת, הם אידיאליים עבור משימות תובעניות יותר, כמו עשיית בצק. למעבדי המזון יש קערות ערבוב רחבות, המקלות על הוספת החומרים, ובדרך כלל מגיעות עם סכינים שונים, ומעניקים לך את היכולת לפרוס גזרים, לגרוס גבינה או לערבב בצק.

למשל הHamilton Beach 10-Cup הוא דוגמה טובה למה שצריך לצפות מסוג זה של מכשיר. יש לו קערת ערבוב גדולה, הגדרת הדופק, מהירויות מרובות, ומצורפים להבים לחיתוך, גריסה, חיתוך. זה גם מגיע עם “מגרד קערה,” שבאופן אוטומטי מגרד בצק דביק מהקירות של הקערה.

בעוד מעבד מזון הוא כלי נהדר עבור אופים, בלנדר היא בחירה מצוינת עבור מישהו שאוהב ארוחת צהריים נוזלית (או קוקטיילים או שייקים). אבל מה אם אתה רוצה את שניהם? פעם באמת היה ניתן להבדיל בשימושים  בין בלנדרים ומעבדי מזון. אבל זה כבר לא המקרה היום.

זה לא נדיר עבור בלנדרים high-end להימכר עם להבים מרובים, אשר נותן להם את היכולת להתמודד עם מספר משימות נוספות. ספר המתכונים עבור Vitamix 5200, למשל, כולל מילקשייקים, חמאת אגוז, בצקי לחם, קוקטיילים, ותערובות עוגה.

אז איזה מכשיר מתאים לך? , בלנדר היא אופציה טובה יותר עבור מוצרים עם הרבה נוזל, כמו מילקשייקים ומרקים, ומעבד מזון הוא הפתרון עבור פריטים עבים כמו בצק וחמאות. ומכיוון שהקו בין מעבד המזון והבלנדר לא אחיד, ניתן למצוא מכשירי חשמל איכותיים המטפלים בשתי המשימות לא רע בכלל.

הוסיפו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *