מה ההבדל בין ברביקיו לצלייה/גריל?

רבים מאיתנו משתמשים במונחים “ברביקיו” ו”צלייה “בערבוביה. לדוגמא, ככל הנראה הזמנתם חברים ובני משפחה למנגל בחצר האחורית, שם מגישים המבורגרים ונקניקיות בגריל. אם נהיה טכניים (ואנחנו כן), זה לא ממש ברביקיו. הנה למה.

ההבדל בין ברביקיו לגריל

למרות שברביקיו וצלייה מתייחסים לבישול אוכל בחוץ על מקור חום, הם אינם מונחים ניתנים להחלפה עבור אותה טכניקת בישול. הגורמים החשובים ביותר המבדילים בין השניים הם סוג החום בו משתמשים וזמן הבישול הכולל.

מה זה ברביקיו?

המונח ברביקיו מתייחס לבישול בשר בחום נמוך ואיטי, על גריל או מעשנת.

הבשר – לרוב נתחי עצם גדולים כמו צלעות, כתף או חזה עוף – מבושל על אש עקיפה (הרחק מהלהבה) במשך כמה שעות לפחות ולעתים קרובות כל היום, עד שהוא רך מאוד ונופל מהעצם. ברביקיו נעשה לרוב בין 110 ל135 מעלות, ומחייב את האוכל להיות מוקף בעשן עץ בחלק מזמן הבישול.

ברוכים הבאים למסיבה! בנוסף להיותו שיטת בישול, המונח ברביקיו נמצא בשימוש נרחב גם בכדי להתייחס לאירועים חברתיים, בהם חברים ובני משפחה מתכנסים בחוץ (בדרך כלל בקיץ) כדי ליהנות מאוכל המנגל. סוג המזון הספציפי המוגש וגם פרטי ההתכנסות משתנים בכל הארץ – בעיקר לפי אזור, אך גם לפי מדינה, עיר ואפילו מחוזות.

מה זה צלייה?

סביר להניח שצלייה היא מה שאתם רגילים לעשות על המנגל או על גריל הגז שלכם: לבשל אוכל במהירות על חום ישיר בטמפרטורות גבוהות. בעוד שברביקיו הוא נמוך ואיטי, הצלייה חמה ומהירה, ומעניקה לאוכל צריבה מהירה. אם אתם מבשלים , סטייק, המבורגר, נקניקיות,צ’וריסו, צלעות כבש או חזה עוף ללא עצמות, רוב הסיכויים שאתם צולים.

ירקות ופירות הם גם מאכלים פופולריים לצלייה. צלייה בבית נעשית לרוב על גריל גז או פחם.

אל דאגה – אתה עדיין יכול להשתמש ברוטב ברביקיו על הגריל שלך . רק הקפידו לזרוק אותו בסוף זמן הבישול, מכיוון שהחום הגבוה יכול לגרום לסוכרים ברוטב להישרף.

היי, אנחנו אוהבים תגובות! תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *