מה ההבדל בין ג’לטו וגלידה?

לאמיתו של דבר, הג’לטו הוא די שונה מהגלידה וכדדי להבין יותר ננסה לשרטט כמה הבדלים עיקריים:

שמנת ושומן: ג’לטו קרמי יותר, חלק ונימוח, כמו גם צפוף ואלסטי יותר ונוזלי, יותר מגלידה.

רכיבים: בעוד שגם ג’לטו וגם גלידה מכילים שמנת, חלב וסוכר, הג’לטו האותנטי משתמש ביותר חלב ופחות שמנת מגלידה ובאופן כללי אינו משתמש בחלמונים שהם מרכיב נפוץ בגלידה.

חמאה, אוויר וטעם: הגלידה מכילה לפחות 10 אחוז שומן, ולרוב היא בין 14 ל -25 אחוז. בעוד שג’לטו איטלקי כולל רק כ -4 עד 9 אחוז שומן. עם זאת ג’לטו מכיל גם פחות אוויר מגלידה – המסייעת לשמור עליו צפוף, נוזלי וקרמי.

טמפרטורה: למי שילט יודע – הטמפרטורה משנה ולעיתים משפרת את הטעם: ג’לטו איטלקי מוגש כ-5 עד 8 מעלות יותר חם מגלידה, בערך מינוס 11 מעלות צלסיוס, כך שהפה שלך פחות חסר תחושה ומסוגל טוב יותר לטעום.

סגנון הגשה: ג’לטו איטלקי אותנטי לא נאסף לגביע, הוא מוגש לאכילה עם כפית.

תגיות:,

הוסיפו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *