מה ההבדל בין גריל גז למנגל פחמים?

הקרב של מנגל פחמים מול גרילי גז הוא אחד הקשים – וחובבי הצלייה בטוחים שיש להם דעות נחרצות. אבל אם אתה שוקל לקנות גריל בפעם הראשונה או, אולי חושב לעבור “קבוצה” (או להיפך), מהם גורמי המפתח שאתה צריך לקחת בחשבון? הנחנו את הכל כאן.

היתרונות והחסרונות של גריל פחם

ישנן כמה סיבות לבחור בגריל פחמים, לא פחות מכך הוא עלות. ניתן להשיג גריל פחמים בפחות מ -100 שקך (ובמקרים מסוימים הרבה פחות, אם כי ניתן לשלם גם מעל 100 שקל). גריל פחמים מציע גם את התחושה האמיתית, המבושלת על האש. זה יכול להיות טעם, אבל זה יכול להיות גם הריגוש שבבישול מעל מנגל פחמים! זה ראשוני יותר, אבל גם פחות נוח ולא קל לשליטה כמו גריל גז.

יתרון: הוא זול ונייד.

אם אתם אוהבים לצלות בזמן הקמפינג או בזמן משחק של הנבחרת, מנגל פחם קטנ הוא המושלם לצליית כמה המבורגרים. אפילו דגם מעט יקר יותר הוא חסכוני ונייד יותר מרוב אפשרויות של גריל הגז.

יתרון: הוא יכול להיות ממש ממש חם.

בעזרת תרגול וסבלנות, אתה יכול לסחוט את הגחלים האלה עד שיהיו 350 מעלות צלזיוס. זה בדרך כלל חם ממה שרוב גרילי הגז מסוגלים ואידיאלי אם אתה רוצה לצרוב באופן מושלם על הסטייק שלך.

יתרון: הטעם של גריל אמיתי.

אם אתה באמת רוצה לקבל את הטעם הגריל הזה, זו הדרך הטובה ביותר לעשות את זה – אם כי צריך להזהר עם נוזל ההדלקה שלא תקבלו את הטעם שלו.

נגד: כנראה שתזדקקו לארובת פחם.

ארובת פחם היא גליל מתכת חלול עם סורג בפנים וידיות. אתה ממלא אותו בפחם, מניח אותו על הגריל ומשתמש בחתיכות עיתון או עץ כדי לחמם את הפחם. כשאתה מוכן, אתה פשוט מעביר את הגחלים החמות לגריל שלך ומקבל בישול. זה לא כל כך מסובך וזה גם לא יקר, אבל זה צעד נוסף וציוד נוסף.

נגד: זה יותר מעצבן לנקות.

חלק מהיתרון בצלייה בקיץ הוא שכל התהליך קליל יותר מבישול בתנור או על כיריים – אין סירים ומחבתות להתמודד איתם או לנקות אותם! אבל גריל פחמים יכול להיות מבולגן. רוב הסיכויים שתצטרכו לנקות אפר ושומנים לאחר כל שימוש, ועם משב רוח תצטרכו גם להתמודד עם אפר בחצר.

חסרון: זה עלול להיות לא חוקי.

כמה מתחמי דירות אוסרים על גריל פחמים. זה בדרך כלל קשור לחום הגבוה, לעובדה שאתה לא יכול להדליק ולכבות אותם, ולמציאות של אפר וכבשן שמנשבים ברוח (ועלולים להצית כל עץ בקרבת מקום). בהחלט לבדוק את כל המגבלות לפני שאתה קונה.

היתרונות והחסרונות של גריל גז

יש כמה כלי בישול שיכולים לגרום לך להרגיש שאתה צריך תואר דוקטור – מדחומים, מנדולינה וסירי לחץ וכל מיני סכינים. גריל הגז, לעומת זאת, אינו אחד מאלה. קלות השימוש שלו היא הדבר העיקרי שיש לגריל גז. אבל אתה תשלם על הנוחות הזו.

יתרון: קל לשימוש.

אם השתמשת בכיריים, אתה יכול להשתמש בגריל גז. אתה מפעיל כל מבער עם לוחית חיוג, מגביר או מוריד את החום להתאמה אישית ומכבה אותו במהירות כשתסיים. זה כל כך קל שאתה יכול לבצע ריבוי משימות: להדליק אותו, להתחיל לבשל, ​​ופשוט לבדוק את הארוחה כל כמה דקות בזמן שאתה משוחח עם חברים, מכין את שאר ארוחת הערב או אפילו מקפל כביסה!

יתרון: זה יחסית מהיר.

אנו בדרך כלל ממליצים לאפשר לגריל הגז שלך 30 דקות להתחמם באמת, אך כנראה אפשר לומר שיהיה חם קרוב יותר ל -15 דקות. זה אומר שאתה יכול לקבל את האוכל שלך על השולחן, וזה נותן לך יותר זמן לכל דבר אחר בחיים שלך.

נגד: זה יקר.

אפשרויות גריל הגז מתחילות בסביבות 1500 שקל וכדי לקבל משהו בפלדת אל-חלד עמידה, עם חימום נהדר, זה עשוי לעלות קרוב יותר ל -3000 שקל (עם אפשרויות שנע עד מספר רבבות!).

נגד: תצטרך בלון גז.

אם תחליט להחזיק גריל גז, יהיה עליך להיות מסוגל לתדלק אותו – דרך קו גז טבעי המחובר לביתך, או על ידי שמירה על מיכל פרופאן מלא. הוספת קו דלק לאזור החיצוני שלך היא מאמץ יקר, ולכן רוב האנשים בוחרים במיכלי פרופאן. ז

היי, אנחנו אוהבים תגובות! תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *