מה ההבדל בין דבש לסילאן?

אל תתבלבלו: גם דבש דבורים וגם דבש תמרים (סילאן) מכילים בעיקר פחמימות פשוטות (סוכרים). אבל לשניהם יש גם נוגדי חמצון.

איך מזהים דבש באיכות גבוהה?

אחת הדרכים היא לערבב כפית דבש בכוס מים חמים. דבש אמיתי ישקע כמו גוש ולא יתמוסס בקלות.

איך בוחרים סילאן דבש תמרים איכותי?

פשוט: סוג הסילאן האיכותי ביותר מכיל תמרים בלבד, ללא תוספים כמו חומצת לימון, סירופ סוכר ומרכיבים אחרים.

אז אחת ולתמיד, מה בריא יותר? דבש דבורים או סילאן?

מבחינת ההרכב הם דומים למדי: שניהם מכילים בעיקר פחמימות פשוטות (פרוקטוז וגלוקוז), ולשניהם תפקידים דומים ברפואה המסורתית.

דבש הוא תרופת סבתא פופולרית להקלה על כאבי גרון וכאבי בטן ולניקוי פצעים חיצוניים בעור.

לדבש תמרים יכול להיות בעל תכונות טיפוליות, עשוי לסייע בבעיות עיכול וריפוי פצעים בעור.

דבש תמרים – מכיל מעט אשלגן ועשיר בנוגדי חמצון מהפוליפנולים (טאנינים, פלבנואידים ופנולים).

לנוגדי חמצון אלו יש יכולת להרוס ולעכב את התפתחותם של חיידקי E. Coli ו- Eros staphylococcus.

דבש דבורים – מכיל נוגדי חמצון כמו פוליפנולים. דבש הוא גם פרוביוטיקה, בזכות חיידקים ידידותיים שחיים במערכת העיכול של הדבורה ועוברים דרכם.

בהחלט יתכן שלחיידקים אלו מגיע הקרדיט הרב ביותר ליתרונות הבריאותיים של הדבש.

איך מכינים אותם?

דבש תמרים – תמצית פרי תמרים בבישול, ריסוק.

דבש – אבקני הפרחים הנאספים על ידי דבורים, מתפרקים בגופן על ידי אנזימי העיכול שלהן, ומופרשים כנוזל לתאי חלת הדבש. בתוך הכוורת היא מבשילה ומתעבה.

ישנם סוגים רבים של דבש תמרים, כיצד תוכלו לאתר את האיכות הגבוהה ביותר?

דבש תמרים – הם מכילים תמרים בלבד, ללא תוספים כמו חומצת לימון, סירופ סוכר ועוד. הם גם יהיו יקרים יותר, אך במקרה זה המחיר משקף את האיכות.

עוד באותו נושא:  למה דבש לא מתקלקל?

דבש – ישנם יצרנים המוזילים את עלות הדבש עם תחליפי דבש בתהליך הדורש חימום.

וגם כאן זול הוא יקר: דבש שמחומם פחות בריא, כי החימום הורס את נוגדי החמצון שלו.

תוכלו לנסות לאתר ארומה מסוימת של אקליפטוס, אבוקדו, הדרים וכו '.

זו לא גישה מדעית, אך למי שמתמחה בה, ממש כמו ביין, יש טעמי דבש מקצועיים.

נסו לערבב כפית דבש בכוס מים חמים. דבש אמיתי ישקע כמו גוש ולא יתמוסס בקלות, בעוד שדבש מעורב (בדרך כלל בסירופ) יתמוסס לחלוטין.
נסו להקפיא את הדבש – הוא אמור להתקשות, אך לא להקפיא לחלוטין.

דבש אמיתי מכיל כמות גדולה של סוכר ומעט מאוד מים, כך שהוא לא יכול לקפוא ולא אמור להתקלקל (בהנחה ששמרתם אותו בתנאים טובים, במקום חשוך).
דבש והסביבה

ייצור דבש הוא רק תפקידם המשני של הדבורים. תפקידם העיקרי והחשוב ביותר הוא האבקת פרחים.

בעשור האחרון חלה ירידה משמעותית במספר הדבורים ברחבי העולם, וזו בעיה אקולוגית משמעותית: העולם בו אנו חיים כיום, אינו יכול להתקיים ללא דבורים.

הצמחים, מפרים את האדמה, משפיעים על הטמפרטורה בסביבת המגורים שלנו, וכמובן מספקים לנו מזון. ללא הדבורים, צמחים רבים לא יוכלו להתקיים וכך גם המערכת האקולוגית שלנו.

מכיוון שמעט מדי פרחים זמינים ומשמשים יותר מדי חומרי הדברה, תהליכי תיעוש (המוחלים שטחים ירוקים) וזיהום אוויר.
אז מה אתה יכול לעשות?

נסו להתייחס בכבוד לדבש, ממש כמו לזהב, ולאכול מעט ממנו.

בכל מקרה לא בריא לאכול כמות גדולה של פחמימות פשוטות, גם אם מקורן באופן טבעי.

ניתן גם לקנות דבש מכוורנים המגדלים כוורות דבורים בשיטות מסורתיות, שמשאירות יותר דבש לכוורת עצמה – ואפילו לשתול פרחים שאוהבים דבורים, כמו עשבי תיבול.
אז, מה בריא יותר?

עוד באותו נושא:  מה ההבדל בין תפוח אדמה אדום לתפוח אדמה לבן?

לצורך ההשוואה, בחנו את הערכים התזונתיים בכף אחת משני המתמודדים שלנו.

כפית דבש תמרים (5 גרם):

קלוריות
פחמימות: 3 גרם
אשלגן: 30 מ"ג (כמויות גדולות)
נוגדי חמצון (פוליפנולים) וכמות קטנה של ויטמין B3 (ניאצין).

כפית דבש (5 גרם):

קלוריות
פחמימות: 4 גרם
כמויות מתונות של נוגדי חמצון (פוליפנולים).
והמנצח הוא…

לדבש תמרים יתרון בריאותי קטן על הדבש. אבל אל תתבלבלו: בסופו של דבר, שניהם מכילים בעיקר סוכרים פשוטים.יתרון נוסף של דבש התמרים הוא שהמתיקות שלו ניכרת יותר.

כך שאפשר להסתפק בכמות קטנה יותר בכדי לקבל את אותה מידת מתיקות – מה שיעזור לכם להפחית את כמות הסוכר שנוספה למנה.
אבל גם דבש וגם דא

תגיות:,

היי, אנחנו אוהבים תגובות! תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *