מה ההבדל בין חומוס למסבחה?

ההבדל העיקרי בין מסבחה לחומוס הוא המרקם. בניגוד לחומוס, גרגרי החומוס במסבחה נשארים שלמים. לפעמים היא מכילה ביצה קשה, וכמו חומוסיה, היא נאכלת בדרך כלל עם פיתה טריה.

בסיס המנה הוא בלילה: חומוס מבושל במים חמים בתוספת מעט כמון, פטרוזיליה קצוצה ומיץ לימון. לעיתים יוצקים אגוזים מטוגנים בשמן זית או סמנה (חמאה מובהרת) על הבלילה. מרכיבים אחרים כוללים טחינה ושום טחון.

וריאציה של מסבחה הנפוצה בדמשק מגישה חומוס וטחינה עם חמאה מומסת, מיץ רימונים או לימון, ופיסטוקים או צנוברים. בלבנון הוא מכונה מסבחה או משוואשה, ויכול להיות מוגש עם תבלין רוטב חם עם תוספות. הוא נמכר גם באריזה מוכנה מראש.

עוד באותו נושא:  מה ההבדל בין ברי לקממבר?

היי, אנחנו אוהבים תגובות! תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *