מה ההבדל בין מוצרלה לפרמזן?

מוצרלה מול פרמזן

נראה שכולם אוהבים גבינה. זוהי בעצם הסיבה מדוע מגוון רחב של גבינו נוצרו, כך שהן יכולות להתאים למטבח ולמאכלים שבהן הן משתלבות. ואכן, גבינה מאוד פופולרי ברחבי העולם. הסטטיסטיקה אפילו מראה כי רק בארה”ב האמריקאים צורכים מעל 3 מיליארד ק”ג של גבינה בשנה. ובארה”ב עצמה יש מעל 440 יצרני גבינה. התהליך עשוי להיראות ארוך ומסובך, אבל זה כל כך פופולרי כי כל זה שווה את זה עבור העסק.

סוגי הגבינה הנפוצים ביותר שרובכם שמעתם הם מוצרלה ופרמזן. מה הם ההבדלים ביניהן ואיך הן נעשו פופולאריות כל כך?

היופי של מוצרלה

כפי שאולי ראית בטלוויזיה, בתהליך של עשיית גבינה (הנקרא גיבון) עושים לעתים קרובות תהליך של “הזדקנות” במשך ימים רבים, חודשים או שנים עד שהיא הופכת להיות ‘בשלה’.

זה המקום שבו שני סוגי הגבינה שונים. מוצרלה היא גבינה שלא צריכה הזדקנות ארוכת שנים במחסן, ולכן היא רכה יחסית. קל יותר לבשל מוצרלה מאשר פרמזן בגלל המרקם הרך שלה.

יש למעשה שני סוגים של גבינת מוצרלה, טריה ובשלה. חלב פרה, שממנו הגבינה עשויה, מאוחסן באזור אחסון למשך הזמן המתאים לאופי של הגבינה .

מוצרלה משמשת בעיקר לפיצה ולמאכלי כבינה מבושלי. רכותה מקלה על תהליך ההיתוך בתנור.

קשיחותה של הפרמזן

גבינת פרמזן היא יחידה מסוגה. היא יחסית יקרה בשל תהליךהשמירה באחסון הנמשך חודשים רבים. גבינת פרמזן היא דוגמה לסוג הגבינה הקשה. זו הסיבה מדוע השימוש של פרמזן הוא בדרך כלל רק על סלטים וספגטי. פרמזן ידועה בטעם החזק מאוד שלה. עם פרמזן, אתם באמת יכולים להרגיש את הטעם של הגבינה גם אם אתם שמים רק ממנה הארוחה שלכם.

במקור, פרמזן היה עשוייה מחלב של באפלו. עם זאת, עקב חוסר משאבים על איך להאכיל ולטפל בעדרי הבאפלו, כים רוב גבינות הפרמזן עשויות בעצם מחלב פרה.,,

דרגו את המאמר – ועיזרו לקידומו בגוגל:

הוסיפו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *