מה ההבדל בין פפריקה מתוקה, חריפה ומעושנת?

כאשר במתכון כתוב “פפריקה”, לאיזה סוג פפריקה הוא בעצם מתייחס?

גשו לחנות התבלינים ותיתקלו בעשרות זנים של התבלין האדום הטחון. שלושת הסוגים הנפוצים ביותר, מתוקים, חריפים ומעושנים, עשויים להיראות דומים, אך יש ביניהם הבדלים. הנה מה שאתם צריכים לדעת.

פפריקה מתוקה

כשבמתכון כתוב “פפריקה”, הכוונה היא לפפריקה מתוקה. הפפריקה הנפוצה ביותר עשויה פלפלים אדומים עזים ומתוקים, מה שהופך לתבלין שאין לו הרבה חריפות בכלל. במקום זאת, טעמו פירותי ומריר מעט. בוזקים אותו על תפוחי אדמה בתנור או מכינים ממנו מאכלים הונגריים קלאסיים כמו גולאש.

פפריקה חריפה

מיוצרת מפלפלים אדומים חריפים במיוחד, פפריקה חריפה היא כמובן חריפה. כמו קאיין או צ’ילי, משתמשים בו במקום פפריקה מתוקה כאשר אתם רוצים לתבל את המנה שלכם או אם במקרה שאין לכם פתיתי קאיין או פלפל אדום בהישג יד.

פפריקה מעושנת

מייבשים ומעשנים את הפלפלים האדומים על אש עץ אלון וקיבלתם פפריקה מעושנת, שאפשר להכין מזן פלפל חריף ומתוק. תוכלו לראות אותה גם רשומה כפפריקה ספרדית, מכיוון שהיא ספרדית במקורה. אם לא כתוב במפורש שהוא חריפה או פיקנטי, סביר להניח שהיא מתוקה, ולכן הטעם שלה הוא מעושן. משתמשים בנ כדי להוסיף טעם מעושן למנות מבלי לעשן אותן בפועל.

היי, אנחנו אוהבים תגובות! תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *