מה ההבדל בין קרמל לריבת חלב?

דולצ'ה דה לצ'ה מול קרמל: האם יש הבדל? שניהם מתוקים במיוחד, אך האם הם באמת שונים כל כך?
במבט ראשון, ריבת חלב וקרמל לא נראים כל כך שונים. לשניהם אותו צבע חום בהיר ושניהם טעימים מעל עוגיות או עם שוקולד ובדרך כלל יכולים לשמש כתחליפים זה לזה.

אבל הם לא זהים, נכון? לא! דולצ'ה דה לצ'ה הוא כבד ועבה יותר מקרמל, והשניים משתנים מאוד באופן הכנתם. לפני שנוכל לנתח את ההבדלים בין ריבת חלב לקרמל, חשוב להבין מאיפה מקורם של כל אחד ואיך הם הפכו פופולריים כל כך.

מה זה קרמל?

ניתן לייחס את הקרמל לשנות ה -1650. למרות שזה ממתק צרפתי, המילה "קרמל" נובעת מהמילה הספרדית קרמלו. קרמל מלוח הפך פופולרי במיוחד בשנים האחרונות, אם כי זה פינוק מיוחד באזור בריטני בצרפת במשך שנים רבות.

קרמל מיוצר על ידי חימום סוכר עד שהוא הופך לצבע חום. ניתן להוסיף חלב וחמאה ליצירת רוטב קרמל. בדיוק כמו דולצ'ה דה לצ'ה, תרגום המילה עצמו הוא רמז לאופן יצירתו. בצרפתית קרמל מתורגם ל"סוכר שרוף" וכך מכינים קרמל.

מה זה ריבת חלב או דולצ'ה דה לצ'ה?

דולצ'ה דה לצ'ה היא יצירה מודרנית יותר, וישנן מספר תיאוריות על מתי ואיפה הוא הומצא. רוב התיאוריות מסכימות ש- dulce de leche נוצר במאה ה -19, אך לא ברור כיצד הפך פופולרי בדרום אמריקה. דולצ'ה דה לצ'ה הוא קינוח ספרדי בעיקרו ומהווה מצרך בסיסי בבתים היספניים רבים.

Dulce de leche מתורגם ל"חלב מתוק או ריבת חלב ", המעיד על אופן הכנתו. ההבדל העיקרי בדולצ'ה דה לצ'ה לעומת קרמל הוא שדולצ'ה דה לצ'ה מיוצר בדרך כלל על ידי חימום חלב מרוכז. חלב מרוכז מכיל רמות סוכר גבוהות יותר מאשר חלב רגיל, וכשהוא מחמם את הסוכר החום זהיוצר צבע חום זהוב. החלב מדלל אותו, מה שהופך אותו לסמיך מעט.

האם ניתן להשתמש בהם לסירוגין?

מבחינה טכנית, כן, ריבת חלב וקרמל יכולים לשמש תחליפים זה לזה. יש להם טעמים, צבעים ומרקמים דומים, והם יעשו את אותו הדבר בכל מאכל שתשתמשו בהם.

עם זאת, אם אתה מנסה לעשות קינוח ספרדי או צרפתי במיוחד, עליך להשתמש במתוק המתאים לקבלת טעם אותנטי. אם אתה רק רוצה לשים אחד מהם על עוגיות שוקולד צ'יפס, אז לא משנה יותר מדי איזה.

מניסיונינו, דולצ'ה דה לצ'ה קצת כבד יותר, כך שלא צריך להשתמש באותה הכמות כמו קרמל.

היי, אנחנו אוהבים תגובות! תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *