מה ההבדל בין תפוח אדמה אדום לתפוח אדמה לבן?

לתפוח האדמה יש היסטוריה מרשימה ומפוארת. מדובר באחד מירקות השורש הנפוצים והמגוונים ביותר בעולם

בין מאות זני תפוחי האדמה, רבים מהם נופלים תוך הקטגוריות של תפוח אדמה אדום או תפוח אדמה לבן.

בעוד ששני הסוגים דומים בכמה דרכים, הם גם שונים במקצת בתחומים אחרים, כולל במראה, במרקם, הטעם והשימושים הטובים ביותר בשבילם. תפוחי אדמה אדומים מוסיפים צבע מבריק ומרקם מוצק יותר ולכן מתאים יותר לסלט תפוחי אדמה, בישול קדרה וצ’יפס, בעוד שתפוחי אדמה לבנים הם רכים יותר ומתפרקים בבישול ולכן מתאימים יותר לפירה.

ההבדלים בין תפוח אדמה אדום לפתוח אדמה לבן

תפוחי אדמה אדומים הם בדרך כלל עגולים, קטנים עד בינוניים, ומכוסים בעור אדום חלק, דק. תפוחי אדמה לבנים נעים בין קטנים לגודלים מאוד, עם צורה יותר מלבנים ועור חיצוני לבן עד  חום.

תפוחי האדמה האדומים שנקראים גם דז’ירה הם זן הולנדי במקורו, בעל פקעות אובליות-מאורכות שצבע קליפתן אדום בהיר וצבע בשרן צהוב בהיר. רצוי לצרוך אותם באביב כי בשאר העונות אתם מקבלים תפוחי אדמה אדומים שעברו הקפאה.

תפוחי האדמה הלבנים הם יותר קטיפתיים ולכן מתאימים יותר לבישול, אפייה בתנור ולפירה.

לבן מתאים לבישול,אפיה ופירה אבל ממש לא לציפס (זה נהיה פירה עם שמן)
האדום מתאים לבישול ארוך, ולציפס.

הוסיפו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *