מה ההבדל בין סוגי הקפה ? קפוצ’ינו, אמריקנו, אספרסו ☕

שבת בבוקר, יום יפה, אמא שותה המון קפה, אבל איזה קפה אמא רוצה לשתות? הפוסט הזה מיועד לאוהבי הקפה (כמו כותבת הפוסט), המתבלבלים בין המגוון הגדול. אז קחו שלוק כדי להתעורר, ונתחיל.

אספרסו

אספרסו הוא משקה העשוי מפולי קפה קלויים, טחונים ודחוסים. האספרסו נוצר דרך הזרמת מים חמים בלחץ גבוה דרך הפולים הללו. תהליך זה גורם לטעם האספרסו להיות מאוד מרוכז. בנוסף, לאספרסו יש “קרמה” הנוצרת מהשמנים של האספרסו והיא בעצם “הקצף” של האספרסו.

אספרסו בדרך כלל מכינים עם מכונה והוא משמש בסיס למשקאות רבים אחרים, שיפורטו בהמשך הפוסט.

אספרסו ארוך הוא מנה של אספרסו, עם מעט מים. אספרסו כפול הינו 2 מנות אספרסו.

מקיאטו

מקיאטו הוא אספרסו עם נגיעת קצף חלב מעליו. פירוש השם מקיאטו באיטלקית הוא “כתם”, על כן, האספרסו “מוכתם” בחלב.

מה ההבדל בין סוגי הקפה ? קפוצ'ינו, אמריקנו, אספרסו ☕

אמריקנו

אמריקנו הוא משקה העשוי מאספרסו ואליו מוסיפים הרבה מים רותחים. יכול להיות מוגש גם קר, ועם חלב בצד.

קפוצ’ינו

הקפוצ’ינו (הנקרא בישראל גם, קפה הפוך) עשוי מ3 מרכיבים: אספרסו, חלב וחלב מוקצף. הכנת קפוצ’ינו נעשת בכך ששמים שליש כוס אספרסו, מעליה שליש כוס חלב חם ושליש אחרון של חלב מוקצף. לעיתים, החלק העליון של הקפוצ’ינו מעוטר באיורים מהחלב המוקצף (כמו לבבות, עלים – לאטה ארט).

שמו של הקפוצ’ינו מקורו במסדר הנזירים הקפוצ’ינים, שצבע המשקה הזכיר את צבע גלימתם.

מה ההבדל בין סוגי הקפה ? קפוצ'ינו, אמריקנו, אספרסו ☕

לאטה ולאטה מקיאטו

קפה לאטה הוא מנת אספרסו עם הרבה חלב חם ומעט קצף, כך שהטעם של האספרסו הוא חלש יותר. לאטה מקיאטו הוא כוס מלאה בחלב שמעליה מוסיפים חצי מנת אספרסו ( מקיאטו- בגלל ש”מכתימים” את החלב).

מוקה

מוקה הוא קפה לאטה, המוסיפים לו שוקולד- סירופ שוקולד/אבקה/פרלינים. מקורו של המוקה הוא באמריקה.

קפה שחור- טורקי

קפה טורקי עשוי מפולי קפה הנכתשים לאבקה דקיקה הנמסה מהר במים, המורתחת בקנקן הנקרא “ג’זווה”. את הקפה מוזגים ל”פינג’אן” – כוס הקפה הטורקי. לפעמים מוסיפים לפולי הקפה גם הל.

הוסיפו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *