מה ההבדל בין טופו, סיייטן, טמפה וביונד מיט?

המגמה של מעבר לצמחונות וטבעונות הולכת וגדלה כבר עשרות שנים. עכשיו יותר מתמיד, האפשרויות עבור אלה שאינם אוכלים בשר נגישות הרבה יותר.

גם אם אתה טורף, סביר להניח כי באת במגע עם יותר מאשר כמה חלופות צמחוניות וטבעוניות במכולת או כאשר אכלתם במסעדה בחות. טופו עשוי להיות אחד הנפוצים ביותר, אבל עבור אלה שרוצים להעז יותר מאשר להחליף את ההמבורגרים שלהם בפטריות ואת הדגים בשעועית, יש גם תחליפי בשר כמו טמפה וסייטן

בטח שמעתם עליהם, אבל אתם אולי לא לגמרי ברור ממה הם עשויים – או איך להשתמש בהם. אז מה ההבדל בין טמפה לטופו מה זה סיטן וממה עשוי ביונד מיט?

מה זה טופו?

טופו הוא מוצר העשוי מחלב סויה והוא רך, כמו גבינה. הטופו מרוכז ולחוץ לתוך בלוקים הדוקים מעורבב עם ניגרי (זה נוזל מינרלי שנשאר אחרי שמוציאים את המלח ממי ים). בעוד שהטופו בצורתו הטבעית יכול להיות די טפל הוא סופג טעמים של מרכיבים אחרים, כגון תבלינים. טופו נצרך במדינות אסיה במשך יותר מ -2,000 שנים!

בגלל הרבגוניות שלה, טופו יכול לשמש שפע של מנות כולל גירסאות טבעוניות של חביתות, קינוחים, גבינות ושייקים! היום, אתם יכולים לקנות טופו בחנויות רבות, וכן מגוון של חברות משתמשות בו כדי ליצור חלופות טבעוניות טעימות.

מה זה סייטן?

ידוע גם בשם גלוטן חיטה, הסייטן הראשון הופיע במהלך המאה השישית כמרכיב במטבח אסיאתי כתחליף בשר לפני יותר מאלף שנים.

באופן מסורתי, סיטן היה תוצר של שטיפה ובישול של בצק חיטה במטרה להסיר את העמילן. תהליך זה הותיר חומר צפוף בחלבונים שהתברר כחלופה מצוינת לבשר. היום אפשר לקנות בחנויות סייטן מוכן, ומבחר של חברות משתמשות בו כדי ליצור בשר טבעווני טעים.

ניתן כם לקנות “אבקת חיטת גלוטן” בכל חנות של מזון טבעי. אבקה זו הופכת בקלות לבשר צפוף, טעים אשר מהווה תוספת למתכונים האהובים עליכם. סיטן סופג בקלות את הטעמים של התבלינים האהובים עליך. זה גם חלבון ארוז (60 גרם לכל כוס!), ללא כולסטרול ומעט פחממיות. וכדי להמתיק את העסק, הסייטן סופר זול וקל יחסית להכנה.

מה זה טמפה?

טמפה הוא מוצר שמקורו באינדונזיה, שמיוצר על ידי תסיסה של סויה בעלי בננה עד שהוא נעשה מוצק, טמפה הוא תחליף בשר מאז המאה ה -12. הטמפה מכילה כמות גדולה יותר של חלבון (31 גרם לכוס!) וסיבים תזונתיים מאשר טופו, וטעם העדין שלו מתאים למגוון רחב של מתכונים.

מה זה ביונד מיט?

ביונד מיט הוא תחליף בשר המיוצר מחלבון אפונה, שמן קנולה ותבלינים.

ההמבורגרים של ביונד-מיט מבוססים על חלבון צמחי טבעוני עשויים מתערובות של חלבון אפונה, חלבון אורז, חלבון שעועית מונג , שמן קוקוס, ועוד מרכיבים כמו עמילן תפוחי אדמה, תמצית תפוחים, לציטין חמניות, אבקת רימונים עם מגוון של ויטמינים ומינרלים.

המרכיבים מעורבבים ומוזנים למכונה המבשלת את התערובת תוך שהיא לוחצת אותה באמצעות מנגנון שתוכנן במיוחד, המשתמש באדים, בלחץ ובמים קרים כדי ליצור את המרקם של המוצר.

עם זאת, מומחים להשמנת יתר מזהירים לא להטעות לחשוב כי אלה הם חלופה בריאה מבחינה תזונתית, כיוון שמדובר במוצר שמכיל רמות שומן רווי בדומה להמבורגרים שעשויים מבשר והם מכילים רמות גבוהות של נתרן.

דרגו את המאמר – ועיזרו לקידומו בגוגל:

הוסיפו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *