מה ההבדל בין טבח לשף? 👨‍🍳

לכל מי שמחוץ למטבח, ההבדל בין שף לטבח עשוי להיראות די זניח ושההבדל העיקרי שעולה לראש כשאתה שומע ‘ שף ‘ ולא ‘ מבשל ‘ הוא שהוא מקבל כובע מהודר. – אבל זה לא כל כך נכון בעולם של אומנויות קולינריות.

למרות ששניהם הם מיומנים ביותר במטבח, הכל מסתכם בכישורים של הפרט;

מהו שף?

השף עובר הכשרה וניסיון של בין שנתיים לארבע שנים במטבח מקצועי.
בעוד שמישהו שנהנה להכין אוכל ניתן להתייחס אליו כאל טבח.
אפילו הסמנטיקה משחקת תפקיד בהגדרת הגבול בין השניים. לקרוא למישהו טבח הוא מונח בשפה החובבניות מעט; היינו מתייחסים למישהו בתור ‘טבח טוב’, אבל אף פעם לא כ’שף טוב ‘.

באופן שווה, הביטוי ‘ השף ‘ נובע מהביטוי הצרפתי Chef de Cuisine , פשוטו כמשמעו “ראש המטבח”, ואילו ‘ טבח ‘ בדרך כלל מתייחס להגדרה מקומית יותר, והיסטורית פירושו מישהו שהיה מועסק בלהכין את המזון בבית המפואר.

במטבח מקצועי, לשף יהיה צוות של אנשים שעובד תחתיו, המכונה Brigade de Cuisine. בקבוצה זו, כל אדם ידע בדיוק במה הוא צריך להתמקד כדי שהלקוחות יקבלו את המנות מוכנות ומוגשות בזמן הנכון וברמה הגבוהה ביותר. לעומת זאת, טבח בדרך כלל עובד לבד, לוקח על עצמו את כל החלקים של הכנת הארוחה והבישול.

אילו סוגים של שפים קיימים?

הנה כמה שמות שאתם יכול להיתקל בהם כאשר אתם נכנסים למטבחו של השף:
סו שף Sous Chef -השני בפיקוד, מסייע השף דה מטבח ומפקח על צוות המטבח
שף מאפים Pastry Chef– מאסטר של קינוחים ובדרך כלל קצת יותר יצירתי
מאנגר Garde Manger – אחראי למנות הקרות של המסעדה (סלטים, מרינדות וכו ‘)
שף דה פרטיה Chef de Partie – הידוע גם בשם טבח קו, הם אחראים על קטע ספציפי אחד (כגון בישול בשר או רטבים)
שף קומי Commis Chef – בדרך כלל חניך או מתלמד אשר יבלו הרבה זמן בלחתוך, לקצוץ, כך האוכל מוכן להיות מבושל כאשר הוא מוזמן.

תגיות:,

הוסיפו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *