יותר מ-20 עובדות מפתיעות על אבוקדו 🥑

אז מה אתם יודעים על אבוקדו? אם זה לא הרבה, אז הנה  רשימה השאלות הנפוצה ביותר על אחד הפירות הפופולריים ביותר בעולם מזון.

באיזו עונה יש אבוקדו?

אבוקדו הוא עץ שמניב פירות בין נובמבר לאפריל, דהיינו פרי של חורף. אם מצאתם אבוקדו טרי לפני נובמבר – הוא יהיה בוסר גם אחרי שיתרכך. אם אכלתם ממרח אבוקדו בקיץ – אכלתם אבוקדו משומר.

כמובן, שיש ארצות בהם האבוקדו גדלים בחודשים אחרים ואז את החוסר באבוקדו ניתן לסתום ע”י יבוא.

איך יודעים אם אבוקדו בשל?

קשה שלא לאהוב אבוקדו בשל. אבוקדו לא בשל הוא קשה, ובאופן כללי מריר או תפל. אתה יכול לדעת אם אבוקדו בשל ע”י לחציה עליו ובדיקת מוצקות העור. אבוקדו שניתן לסחיטה הוא כנראה בשל. אבוקדו מבשילים באופן טבעי מעצמם תוך מספר ימים במקומות חשוכים, סגורים וטמפרטורת החדר. עם זאת, אם אתה צריך לרכך אבוקדו במהירות ע”י ריכוך במיקרוגל.

איך מרככים אבוקדו במיקרוגל?

אפשר לרכך אבוקדו במיקרו כאשר הוא כבר בשל – אי אפשר להבשיל אבוקדו במיקרו

(1) פורסים את האבוקדו לשני חצאים עם סכין – מוציאים את הגרעין

(2)  שמים את האבוקדו על צלחת – שמים את הצלחת במיקרוגל

(3) מדליקים את המיקרו ל30 עד 60 שניות – תלוי במיקרו

(4) בודקים האם האבוקדו רך מספיק – אם לא, חוזרים על צעד 3.

אזהרה : האבודקו יוצא מעט פחות רענן ולא טעים כמו אבוקדו בשל רגיל.

האם עץ אבוקדו צריך האבקת דבורים?

ברוב המקרים הדבורים נדרשות להאביק אבוקדו כיוון החלקים הזכרים והנקבים של העץ אינם פתוחים באותו זמן. בכמה מיקומים נדירים אבוקדו יכול לעשות האבקה עצמית  מן הרוח. אבוקדו, שלא כמו קיווי למשל, לא יכול להיות מואבקים באופן מלאכותי כי האבקה היא שברירית מדי.

האם אבוקדו גורם לגזים?

האבוקדו עשיור בסיבים ואבוקדו אחד גדול מכיל את צריכת הסיבים היומית מומלצת של מבוגר. אכילת כמות גדולה של סיבים בפרק זמן קטן עלולה לגרום לגזים ולנפיחות אם מישהו לא רגיל לצרוך לסיבים.

יש גם פתגם ספרדי שאומר כי “aguacates duros, flatulencia seguros” ובתרגום לאכול אבוקדו לפני שהוא בשל יגרום לך נפיחות. ההבשלה יכולה להיות גם גורם בגרימת גזים.

האם אבוקדו הוא פרי או ירק?

האבוקדו הוא פרי.

מה הוא סוג האבוקדו הפופולרי ביותר?

האבוקדו מסוג האס הוא הפופולארי ביותר והוא מהווה 80% מיבול האבוקדו בעולם. אבוקדו האס הוא האליפטי עם הקליפה המחוספסת.

עוד פופולארי בארץ – אבוקדו אטינגר שהוא עם הקליפה החלקה. בסוף העונה יש אבוקדו ריד שהוא החלק והעיגולי יותר.

מאיפה האבוקדו  האס מגיע?

האבוקדו האס הוא יליד קליפורני שטופח על ידי חובב גנן בשם רודולף האס. כל האבוקדו מסוג האס שקיימים בעולם הם צאצאיו של  עץ שהוא גידל ב 1926. העץ נרשם כפטנט בשנת 1935 והיה הפטנט הראשון אי פעם הוענק על עץ.

האם אבוקדו מכילים חלבון?

כן, באבוקדו יש 2 גרם חלבון לכל 100 גרם או בערך 4 גרם באבוקדו אחד. החלבון באבוקדו משתנה מעט בהתאם לזן.

אבוקדו הם אחד הפירות המעטים עם כמות סבירה של חלבון.

האם אבוקדו גדל על העצים?

כן, העץ של Persea אמריקנה שמקורו מדרום מרכז מקסיקו  יכול לגדול עד לגובה של 20 מ’.

איךאפשר להבשיל אבוקדו?

הדרך היחידה להאיץ את הבשלת האבוקדו היא לשים אותו בשקית נייר עם בננה או תפוח במשך 2-3 ימים. גזים שמופצים על ידי פירות עוזרים להאיץ את תהליך ההבשלה.

אבוקדו לא מבשיל על עצים, הם. נהיים רכים יותר ברגע שהם נקטפים.

מה האבוקדו הגדול ביותר בעולם?

הוא היה במשקל של  2.4 ק”ג. וגדל בהוואי

איך מנביטים גרעין אבוקדו?

מנקים את הגרעין, מאתרים את החלק העליון לפי השפיץ, עוקצים עם קיסמי כדי שהחלק התחתון יכול להיות שקוע במים.

מניחים במים כארבעה שבועות, מחליפים את המים פעמיים בשבוע, עד שהוא מוציא שורשים. המשיכו להחליף את המים ולוודא שהשורשים מוטבעים תמיד בתוך המים. כאשר העץ מגיע לגודל של  30 ס”מ חותכים אותו לחצי כדי לעודד את הצמיחה ואז שותלים באדמה.

הנבטת אבוקדו
הנבטת אבוקדו

איך אפשר לשמור חצי אבוקדו?

לנגב עם מיץ לימון, חומץ סיידר תפוחים או שמן זית ולשמור במיכל אטום במקרר. חצי האבוקדו ישמר במשך כמה ימים.

איך אפשר לדעת אם אבוקדו הרקיב?

אם לעור החיצוני יש סדקים או כתמים כהים אז זה רע. ניתן להריח את החלק הפנימי של האבוקדו. אם זה לא נעים אז הוא רקוב. אם הבשר חום או כהה אז  הוא רקוב – אבל כל בשר ירוק הוא בטוח לאכילה.

איך ניתן לדעת אם אבוקדו טוב ובשלים?

האבוקדו צריך לחוש מעט רך כאשר סוחטים אותו אך לא רכרוכי. לפעמים העור הוא מעט כהה יותר על אבוקדו בשל, אבל לא תמיד.

איך אבוקדו טוב לבריאות?

אבוקדו מכילים מעל 20 ויטמינים שונים המסייעים לרוב חלקי הגוף. הם מכילים כמות נכבדה של סיבים שממלאים ולעזור למערכת העיכול שלך. הוא גם עשיר בשומן לא רווי כך שהוא חיוני לתפקוד המוח ומכילים תרכובות צמחיות שעשויות למנוע סרטן.

האם זה בריא לאכול אבוקדו אחד ביום?

כן. זה מאוד מזין, למרות שהוא עשיר בסיבים שזה עלול לגרום לגזים אם הוא נאכל בבת אחת.

האם אבוקדו טבעוני?

כן האבוקדו הוא טבעוני. עם זאת, כיוון שהוא מופרה בדבורים ויש מגדלים שמתעללים בדבורים מומלץ לקנות ממגדלים עם מוניטין או אבוקדו עם אישורי אורגני טוב.

כמה קלוריות יש באבוקדו?

כ-355 קלוריות יש באבוקדו הממוצע.

כיצד לסחוט מיץ אבוקדו?

אבוקדו אינם טוב למיצים, אבל טוב יותר לשייק.

כיצד להכין טוסט אבוקדו?

פשוט מועכים אותו עם מיץ לימון, עגבניה, בצל אדום ושום ומורחים על טוסט.

האם כלבים יכולים לאכול אבוקדו?

כלבים לא צריכים לאכול את העור או את הגרעין, אבל הבשר הוא בטוח כל עוד הם לא אוכלים יותר מדי. הסיכון הגדול ביותר. הוא להיחנק מהגרעין.

האם אבוקדו משמין?

לא, לא באופן ישיר. הם בעלי ריכוזשומן אבל זה לא בהכרח מוביל להשמנה. אבוקדו הוכחו בעזרה לירידה במשקל כיוון שהם עשירים בסיבים ושומנים אשר טובים ללב בריא. כמובן, אם אבוקדו מטוגן בטיגון עמוק הם עלולים להוביל לעלייה במשקל!

האם אבוקדו קטוגני?

למרות שהוא מלא בקלוריות, אבוקדו הוא בסדר גמור לשומרים על דיאטה קטוגנית, וזה נהדר כי הוא עמוס עם חומרים מזינים טובים עבורכם. למעשה, הם מלאים באשלגן. שהגוף שלכם צריך לתפקד כראוי.

כאשר לגוף שלך יש רמות נמוכות של אשלגן, זה מגיע עם מערך של תופעות לוואי אפשריות, כולל: לחץ דם גבוה, מחלות לב, שבץ, דלקת פרקים, סרטן, הפרעות עיכול, פוריות. אכילת הרבה אשלגן בתזונה שלך יכול למנוע ממך לפתח את אחד הבעיות הבריאות הלוו. אשלגן עשוי גם לסייע בשיפור רמות הכולסטרול והטריגליצרידים שלך.

עם זאת, הסיבה שאבוקדו מקובל על הדיאטה הקטוגנית  היא כי חצי של אבוקדו בינוני מכיל 9 גרם של פחמימות. שבעה גרמים של פחמימות הם סיבים, מה שאומר שאתה צורך רק שני גרם של פחמימות נטו.

האם אפשר להקפיא אבוקדו? איך מקפיאים אבוקדו?

כן, אפשר להקפיא אבוקדו (זה אפילו רצוי). יש שתי דרכים לעשות את זה. או כחצאים  או לשמור כמחית (פירה).

כך עושים את זה:
1. שוטפים את האבוקדו כשהעור עדיין עליו.
2. חותכים את הפירות לחצי, ומקלפים.
3. אם אתם בוחרים לשמור אותם כחצאים, לשים אותם בניילון נמצד ולהקפיא.
4. אם אתם מעדפים לשמור כמחית, אז יש למעוך את האבוקדו עם מזלג או במעבד מזון עם קצת ליים או לימון. מאחסנים בשקית שניתנם לאיטום ומקפיאים.

מה משמעות המילה גוואקמולי?

המילה גוואקמולי מגיעה מהשפה האצטקית שבתרגום חופשי זה “רוטב אבוקדו”

דרגו את המאמר – ועיזרו לקידומו בגוגל:

תגיות:

הוסיפו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *