ההבדלים בין מלח רץ למלח בישול (באנגלית : ״מלח כשר״) למען האמת, לא הרבה. המרכיב…
11/01/2019
איך ניתן להפריד תערובת של מלח וסוכר?
איך אני יכול להפריד תערובת של סוכר ומלח?
אם זו תערובת יבשה, אז אתה יכול להשתמש 100% אלכוהול אשר ימיס את הסוכר, אבל לא את המלח (אשר ניתן לסינןן).
האלכוהול צריך להתאדות כדי להציף את הסוכר שוב.
אם הם מעורבבים במים, אז אתה יכול לנסות להפחית את הנפח על ידי הרתחה, אבל לא זמן רב מדי למקרה שאחד או השני יצאו מהתמיסה.
תוספת של אצטון לתמיסה אמורה להשקיע את המלח, כך יהיה ניתן לסננו. אחרי ההתאיידות של אצטון ייוותר הסוכר.
חלופה אחרת היא לערבב במרץ עם טולואן (מתיל בנזן) , אשר ממיס את הסוכר אך לא את המלח, ואז ניתן להפריד את השכבות באמצעות משפך הפרדה (כאשר הטולואן אינו מתערבב עם המים).