מה ההבדל בין לחם שיפון לפומפרניקל?

מבוא:
לחם שיפון ופומפרניקל הם שני סוגי לחם שמכינים מקמח שיפון, אבל יש כמה הבדלים עיקריים בין השניים.

מהו לחם שיפון:

לחם שיפון נעשה באמצעות שילוב של קמח שיפון וקמח חיטה. היחס בין שני סוגי הקמח הללו יכול להשתנות, כאשר בחלק מהלחמים יש שיעור גבוה יותר של קמח שיפון, ואחרים בעלי שיעור גבוה יותר של קמח חיטה. ללחם שיפון יש מרקם צפוף וצבע כהה, והוא בדרך כלל צפוף וכבד יותר מאשר לחמים העשויים רק מקמח חיטה. יש לו טעם חריף אופייני, וניתן ליהנות ממנו בפני עצמו או ככריכים.

מה זה פומפרניקל:

פומפרניקל הוא סוג של לחם שעשוי מקמח שיפון טחון גס וידוע בצבעו הכהה ובמרקמו הדחוס. הוא עשוי בדרך כלל עם שיעור גבוה יותר של קמח שיפון מאשר סוגים אחרים של לחם, ולעתים קרובות עשוי עם מנה ראשונה של מחמצת, מה שנותן לו את הטעם החריף האופייני לו. פומפרניקל נאפה באופן מסורתי לאורך זמן בטמפרטורה נמוכה, מה שמקנה לו מרקם וטעם ייחודיים.

עוד באותו נושא:  מה ההבדל בין חיטה לשיפון?

הבדלים עיקריים:

ההבדלים העיקריים בין לחם שיפון לפומפרניקל הם סוגי הקמח המשמשים, המרקם, הצבע והטעם שלהם. בעוד ששני הלחמים עשויים מקמח שיפון, לחם שיפון עשוי בדרך כלל עם שילוב של שיפון וקמח חיטה, בעוד שפומפרניקל עשוי עם שיעור גבוה יותר של קמח שיפון. לחם שיפון צבעו בהיר יותר ובעל מרקם בהיר יותר מפומפרניקל, הידוע במרקמו הצפוף ובצבעו הכהה. טעמו של לחם שיפון פחות עז מזה של פומפרניקל, שיש לו טעם חזק וחריף הודות לחמצת המתנע המשמשת להכנתו.

לסיכום, גם לחם שיפון וגם פומפרניקל עשויים מקמח שיפון אך לחם שיפון עשוי בשילוב של חיטה וקמח שיפון, בעוד שפומפרניקל עשוי מקמח שיפון טחון גס, ניתן למצוא את ההבדלים העיקריים בצבע, במרקם ובטעם.

כתיבת תגובה