תתכוננו להפתעה – ההפתעה הראשונה והגדולה ביותר שהעיתונות החוקרת שלנו הניבה: צימוקים זהובים וצימוקים שחורים אינם מיוצרים מסוגים שונים של ענבים.
כמעט כל הצימוקים – זהובים וחומים כאחד – עשויים מענבי תומפסון ללא גרעינים ירוקים, שהוא זן הענבים הדומיננטי ביותר בצימוקים.
אז מה ההבדל בין צימוקים זהובים לצימוקים רגילים, אם כן?
ההבדל בצבעם בצימוקים זהובים ובצימוקים רגילים נובע מאופן ייבושם. צימוקים מונחים בדרך כלל על נייר ומיובשים בשמש כשלושה שבועות, מה שגורם להשחמה. תגובת ההשחמה, מואצת על ידי טמפרטורות גבוהות יותר.
בניגוד לצימוקים כהים רגילים, צימוקים זהובים אינם מיובשים בשמש אלא במייבשים גדולים בטמפרטורות מבוקרות, עם רמות לחות מבוקרות. צימוקים זהובים מטופלים גם בנוגדי חמצון גופרית דו-חמצנית, שמשמשים בדרך כלל הן כחומר משמר בפירות יבשים וביין לבן. התוצאה היא טעם פירותי בהיר בהרבה – העסיסיות הנוספת של צימוקים זהובים נובעת ככל הנראה גם מבקרת טמפרטורה ולחות זו.
צימוקים זהובים הם גם בריאים למדי
לצימוקים זהובים יש יותר פלבנואידים – חומר המצוי בצמחים שנותנים להם את צבעם ובעלי תכונות נוגדות חמצון – יותר מאשר צימוקים רגילים.
חוץ מזה, צימוקים מוזהבים ורגילים זהים כמעט לחלוטין בתכונותיהם הבריאותיות – ושניהם הם חטיף בריא שניתן לנשנש במהלך היום.
אבל, כשמדובר בבישול עם צימוקים – בניגוד לאפייה או לנשנש – אין ברירה. בלי תחרות. כדאי להשתמש רק בצימוקים זהובים, מבחינתנו. (וכדי באמת לוודא שהם שמנמנים וטעימים, השרו אותם בחומץ נחמד לפני שתוסיפו אותם למתכון.) המרקם השמנמן וטעמם הפירותי, הטארט-מתוק, הופכים אותם לתוספת נהדרת לסלטים, מנות דגנים, מטבלים , סלמון, כרובית ועוד.