מה אלה שמרים?
שמרים הם חברים במשפחת הפטריות והם אורגניזמים החי באוויר סביבנו.
שמרים הם לא החומר היחיד שיודע להתפיח בצק – אופים, למשל, משתמשים בחומרים כמו אבקת אפייה וסודה לשתיה לשם אפיית בצקים (כגון לחמים ועוגות). אבקת אפייה וסודה לשתיה מגיבים באופן כימי אשר יוצר דו תחמוצת הפחמן שגורמת להתפחת מוצרי הבצק. למעשה התחליף לשמרים יבשים הוא אבקת אפייה שאינה דורשת התססה.
שמרים, לעומת זאת, אינו גורמים לתגובה כימית. במקום זאת, דו תחמוצת הפחמן שהשמרים מייצרים הם תוצר של התזונה של השמרים מהבצק ועל כן הם הרבה יותר בריאים מהאלטרנטיבות הכימיות.
סוגים שונים של שמרים – שמרים טריים ושמרים יבשים
שמרים מגיעים בשתי צורות: (1) שמרים טריים (המכונה גם עוגות דחוסות) ו (2) שמרים יבשים (המכונה גם גרגרים מיובשים).

שמרים טריים הם רכים ולחים ומשמשים בעיקר אנשי מקצוע. שמרים אלה חייבים להשמר במקפיא בהקפאה עמוקה , כיוון שהם מתכלים לפני השימוש. שמרים טריים גם צריכים להיות מעובדים לפני השימוש.
שמרים יבשים הם שמרים טריים שנלחצו ויובשו עד שתכולת הלחות שלהם נעלמה והפכה את השמרים לרדומים (עד לערבוב עם מים חמים). לשמרים יבשים יש חיי מדף ארוכים הרבה יותר מאשר שמרים טריים והם לא צריכים להיות בקירור אלא אם כן פתחתם את השקית.
אחסון שמרים יבשים לאחר פתיחתם – לאחר שנפתחו, שמרים יבשים צריך להיות מאוחסנים אטומים במקרר הרחק מלחות, חום, אור כי הם מידרדרים במהירות כאשר הם נחשפים לאוויר.
סוגי שמרים יבשים
ישנם שני סוגים של שמרים יבשים: שמרים יבשים (רגילים) ושמרים יבשים לתפיחה מהירה. אמנם יש כמה הבדלים קלים בצורת החומרים המזינים, אך, השמרים להתפחה מהירה מצריכים מחצית זמן ההתפחה והם דרשים רק התפחה אחת ולא שתיים .
ניתן להשתמש בשני הסוגים של השמרים היבשים לסירוגין, עם כמה מגבלות. למרות שהשמרים מהירי ההתפחה חוסכים זמן, אין להם זמן לפתח את הטעם שלהם והם פחות דומיננטי מאשר השמרים היבשים הרגילים.
כיצד להשתמש בשמרים
יש מתכונים, במיוחד של בצקים לפיצות, שקוראים להמיס את השמרים קודם בנוזל חם ולאחר מכן להוסיף אותם לתערובת בעוד שאחרים אומרים שצריך להוסף את השמרים לקמח, ואחר-כך את הנוזל.
למה זה?
המסה של השמרים בנוזל חם נעשית כדי לוודא שהשמרים הם טרי ופעילים. כיוון שהשמרים הם אורגניזם חי, יש אפשרות שהאורגניזמים נכחדו עובדה שתביא לחוסר תפיחה . למרות ששלב זה כנראה לא באמת נדרש להיעשות בגלל ששמרים יבשים הם מאוד אמינים, אבל כמה מהטבחים עדיין מרגישים שזה רעיון טוב לבדוק את השמרים כדי לוודא שהוא עדיין פעיל לפני הוספתם לקמח.
בסופו של דבר, כמאמר הפתגם – "אין הנחתום מעיד על עיסתו".
מפתח המרה בין שמרים טריים לשמרים יבשים ושימרית
מפתח המרה בסיסי: 2 כפות שמרים יבשים = שקית שמרית = קוביית שמרים טריים של 50 גרם
נוסחאות החלפה:
כדי להחליף יבשים למוצרי שמרים מיידיים (אינסנט או התפחה מהירה): השתמש ב -25 אחוז יותר שמרים יבשים. לדוגמה, אם המתכון דורש כפית שמרים אינסנט, השתמש ב 1 ורבע כפיות שמרים יבשים. ואל תשכח "להוכיח" את השמרים, כלומר להמיס אותו בחלק מהמים מהמתכון, שחומם ל 105 מעלות.
כדי להחליף שמרים טריים בשמרים יבשים, השתמש ביחס של בערך 2: 1, כלומר השתמש במנה אחת קטנה של שמרים טריים דחוסים במקום 1 מנות של שמרים יבשים פעילים.
שמרים יבשים ללא גלוטן, האם יש שמרים ללא גלוטן?
בגלל ששמרים קשורים בדרך כלל עם לחם, אנשים עם מחלת צליאק לעתים קרובות שואלים האם זה בטוח עבורם לאכול מאכלים עם שמרים. בקיצור, זה תלוי בסוג השמרים. רוב השמרים הם ללא גלוטן, אבל סוגים מסוימים של שמרים מכילים גלוטן. הסוגים הנפוצים ביותר של שמרים המשמשים לאפייה, כמו שמרי אפייה ושמרים יבשים פעילים, הם ללא גלוטן.
למה קוראים לשמרים שמרים יבשים?
הצורה הבסיסית ביותר של שמרים היא שמרים טריים. שמרים טריים כבר פעילים – אתה יכול לחשוב על זה כ"ער"- לכן כשאתה מפורר אותו לתוך קערת הערבוב שלך, השמרים מוכנים לעבוד על הבצק שלך.
הבעיה בשמרים טריים היא שהם זקוקים לקירור, ואם לא משתמשים בהם תוך שבוע-שבועיים, הם ימותו. יצרני השמרים עברו את המגבלה הזו לפני עשרות שנים על ידי ייבוש השמרים, מה שהופך אותם לרדומים ואז הם הופכים לגרגירים עם מעטפת מגן של חלקיקי שמרים יבשים. כאשר הוא מיוצר בצורה זו, שמרים יבשים נשמרים על המדף במשך חודשים. זה עושה את זה הרבה יותר נוח, גם לך בתור האופה וגם לקמעונאי שצריך לשמור שמרים במלאי. כשאתה מוכן לאפות, פשוט הרטיב את השמרים כדי שיוכל להקפיץ חזרה לחיים.
שמרים אינסטנט
שמרים יבשים פעילים אינם הסוג היחיד שיוצר התהליך הנ"ל. אם כי ישנם הבדלים קטנים בין היצרנים. סוגים אלה הם בעצם אותו הדבר כמו שמרים יבשים פעילים, אך נטחנים לחלקיקים קטנים יותר הסופגים מים וחוזרים לחיים מהר יותר. אתה יכול לערבב אותם ישר לתוך המרכיבים היבשים האחרים שלך, והם יקבלו את כל הלחות שהם צריכים בזמן שאתה מערבב את הבצק. זו נוחות גדולה, במיוחד באפיית מכונות לחם. ניתן להשתמש באותה דרך במותגים מסוימים של שמרים יבשים פעילים, אך בדרך כלל הכי בטוח להרטיב אותה תחילה.
שמרים אינסטנט לעומת שמרים טריים
אופים מקצועיים וחובבים רציניים אוהבים שמרים טריים. החיסרון הוא שקשה למצוא. זה כל כך מתכלה שקמעונאים מתקשים להרוויח כסף על זה, וזה לא ממש מתאים להזמנה ואספקה מקוונים.
עם שמרים יבשים פעילים , תוכלו לשמור צנצנת במקרר שלכם או שקיות אישיות במזווה שלכם במשך חודשים ולהשתמש בה בכל עת שתזדקקו לה. רק תצטרך להפעיל את השמרים תחילה, או "להוכיח" אותם על ידי ערבובו לנוזל ולהמתין ל"קצף". בשלב זה. זה בערך אותו דבר כמו שמרים טריים, ומוכן לשימוש במתכון שלך. תדעו גם שהשמרים שלכם בריאים ומוכנים לעבודה, מכיוון שראיתם אותה מתעוררים – שם נכנס "החלק המוכיח" – בעוד שמרים טריים נראים זהים לחלוטין בין אם הם חיים או מתים.
שמרים פעילים יבשים לעומת מהירים
אתה יכול להכין לחם מעולה עם שמרים יבשים פעילים או שמרים מהירים, לפי מה שיש לך ביד, אבל הם משמשים קצת אחרת. היצרנים מטפחים בזהירות זני שמרים בודדים לפי המאפיינים שהם רוצים – בדיוק כמו שעושים חקלאים עם תירס, או מגדלי כלבים עם כלביהם – ושמרים מהירים נבחרים בזכות יכולתם לגדל כיכר בחיפזון. זה יתרון כשאתה מחפש כיכר מהירה, ביד או במכונת לחם.
מה התוקף של שמרים יבשים – האם פג תוקפו של שמרים?
שמרים הם יצור חי, מה שאומר שכל השמרים מתים מתישהו. לכל השמרים יש תאריך תפוגה, אך תוקף השמרים יפוג מוקדם יותר אם לא יאוחסנו כראוי. שמרים מאוחסנים כהלכה עשויים להחזיק מעמד עד ארבעה חודשים מעבר לתאריך התפוגה שעל האריזה. שמרים מאוחסנים בצורה לא נכונה עלולים שלא להגיע לתאריך התפוגה שלהם.
איך לדעת אם פג תוקף השמרים
הדרך הטובה ביותר לקבוע אם השמרים שלך עדיין חיים היא לבדוק זאת. לטובת הבדיקה, תצטרכן לשלב את השמרים שלכם עם 1/4 כוס מים פושרים וכפית סוכר ולתת להם לשבת במשך 10 דקות.
שמרים שעדיין טובים יבעבעו. אם אין שום פעולה, זרקו את השמרים לפח. אתה יכול להשתמש בשמרים טריים במקום – פשוט התאימו את המתכון כדי לקחת בחשבון את תוספת המים והסוכר.
האם אפשר להקפיא שמרים?
כן, אפשר לאחסן שמרים במקפיא, בין אם הם פתוחים או. לאחר הפתיחה, הקפידו לאחסן שמרים יבשים בכלי אטום במקפיא עד שישה חודשים. אסור להקפיא שמרים טריים.
לא צריך להפשיר שמרים יבשים תחילה – אתה יכול להשתמש בשמרים ישר מהמקפיא, אבל הקפידו לבדוק שהם חיים (כמו שמוסבר לעיל לפני השימוש במתכון.
האם שמרים יבשים מחמיצים
לא הצלחתי עדיין להבין איך נראים שמרים מהירים האם מדובר בשמרית?