כולם שמות צרפתיים שגורמים לנו לרצות לטוס לפריז ולאכול את כל הגבינות הצרפתיות, הקוראסונים וכל הטוב שיש למטבח הצרפתי להציע. אז בפעם הבאה שאתם מגיעים לפריז, אל תתבלבלו ותדעו לאיפה ללכת
ביסטרו

מסעדה שכונתית קטנה ולא יקרה המגישה תבשילים ביתיים מהמטבח הצרפתי (תבשילי בשר בבישול ארוך, נתחי קצבים, בשרים צלויים ועוד) בד"כ עם אלכוהול. בדרך כלל במסעדות פאר צרפתיות ארוחה נמשכת זמן רב (3-4 שעות), אך בביסטרו ההגשה הינה מהירה יחסית ומוגשת בשולחנות ישיבה קטנים . וצפופים. בביסטרו לא יהיו תפריטים, אלא תפריט הכתוב על לוח גיר מחיק.
בולונז'רי
מאפיית לחמים המגישה לחם, בגטים, מאפי בוקר דוגמת קוראסון. בימים אלו, בשל המעבר לאוכל תעשייתי, נוספו לבולנז'רי שולחנות המגישים אוכל המבוסס על דברי המאפה (כריכים) או מאפים נוספים(דניש, בריוש, עוגות) בנוסף לקפה. בבולנז'רי כל המאפים והבצק נעשים במקום.

בראסרי
בראסרי הינו מקום גדול, מהודר ומגוון יותר מאשר הביסטרו אך פחות ממסעדה צרפתית פורמלית. הבראסרי פועל לאורך כל שעות היום וגם בשעות הקטנות של הלילה. במסעדה מוגש אוכל פשוט לצד אלכוהול- בעיקר בירה מחבית. מנה קלאסית של בראסרי היא סטייק וצ'יפס. משמעות השם בראסרי הוא "מבשלה"- הכוונה למבשלת בירה.

פטיסרי
בית מאפה לעוגות ודברי מאפה מתוקים- קינוחים. בכל פטיסרי (עפ"י חוק) חייב להיות אופה מוסמך לתואר "פטיסר" או שף קונדיטור. הרבה עסקי פטיסרי הם גם בולנז'רי- שלא נמכר בהם אוכל- רק דברי מאפה טריים שנעשים במקום. לדוגמא- עוגות מסוגים שונים, טארט פירות, סופלה, קישים, פשטידות ועוד דברים שיפתחו לכם את התאבון(:
המילה פטיסרי מקורה בצרפתית ומתארת מאפים ודברי מתיקה. תוכלו לזהות פטיסרי דרך חלונות הראווה המציגים את המאפים השונים. לדוגמא:
פרומז'רי

חנות המתמחה בגבינות לכל סוגיהן. בארץ מוכרים לצד הגבינות יין ומוצרי מעדניות
הלו קרואסון ולא קוראסון.
ביסטרו, ברוסית מהר…
כאשר ניסה לכבוש את רוסיה, נכנס נפוליאון לפונדק מקומי וביקש אוכל , ומהר. המילה היחידה שידע זה ביסטרו, מהר.
אז זה מקום למזון מהיר, באדיבות נפוליאון.