ט"ו בשבט הוא לא רק חג לאילנות, אלא גם חגם של חובבי הפירות המיובשים והפיצוחים – הם טעימים, עשירים במינרלים וקשה להפסיק לנשנש אותם.
אבל, לצד בריאות לחוד ומציאות לחוד – אז הנה כמה עובדות:
- היכן יש יותר סוכר: ב-100 גרם פירות טריים או ב-100 גרם פירות מיובשים? תשובה: בפירות יבשים – תהליך הייבוש מוציא את הנוזלים ולכן מה שנשארנו איתו הוא הסוכר והקלוריות.
- חמוציות: עשירות בנוגדי חמצון ומומלצות לטיפול בדלקת בדרכי השתן.
- שזיפים מיובשים מסייעים למניעת עצירות כיוון שהם מכילים איסטין – חומר שמפעיל את מערכת העיכול.
- בננות מיובשות: הם מטוגנות ולכן מכילות 33% שומן – המלצת המערכת – לא לאכול
- משמשים מיובשים עשירים בבטא קרוטן – אבל גם בצבעי מאכל – כדאי לצרוך את המשמש האוזבקי שאינו צבוע
- צימוקים בהירים עוברים תהליך לבהרתם לכן הם פחות בריאים מהצימוקים הכהים
- אגוז ברזיל הוא האגוז עם הכי הרבה סלניום
- שקדים רצוי לאכול קלופים כיוון שבקליפה יש חומר מגרה
- תמרים – אפילו שהם מכילים סוכר, הם בעלי ערך גליקמי נמוך
רשימה מועילה.