נכון שכולנו יודעים מה זה שוקולד. אבל, איך זה בדיוק שונה מפאדג'? מה ההבדל שהופך את שני הממתקים הטעימים האלה לחוויות טעמים שונות כל כך?
ההבדלים בקצרה:
| שוקולד | פאדג' | |
| טקסטורה | חלקה, קשה ודומה לקליפה | רך וכמעט ספוגי |
| טעם | שוקולד או שוקולד לבן | כמעט כל טעם שאפשר לדמיין; אלה כוללים שוקולד, אך יש גם פאדג' ללא שוקולד |
| רכיבים | חלב, סוכר, חמאת קקאו, קקאו | חלב, סוכר, חמאה, חומרי טעם וריח (שיכולים לכלול קקאו, אך לא בהכרח) |
יש את ההבדל הברור של המרקם: פאדג' הוא רך וכמעט ספוגי ואילו השוקולד הוא, למעט גנאש שוקולד, קשה יותר וקליפי יותר. אבל ההבדל חורג הרבה יותר ממרקם של שני אלמנטים השוקולדיים האלה.
יש גם את העובדה שבעוד כל השוקולד הוא בטעם שוקולד, הפאדג' בהחלט לא חייב להיות שוקולדי. ניתן להכין פאדג' במבחר גדול של טעמים, ובעוד שבחלק מהטעמים הללו יש שוקולד, רבים מהם לא.
קיים גם ההבדל בהליך הייצור בפועל של שני סוגי הממתקים. פאדג' נוצר על ידי ערבוב סוכר, חלב, חמאה ומרכיבים אחרים (כגון קקאו בפאדג' שוקולד) וחימוםם עד שהם נמסים יחד.
לאחר שנמסו יחד, מתכניסים את התערובת לתהליך קירור. שוקולד, לעומת זאת, נוצר באמצעות עיבוד של פולי הקקאו, ואפילו שוקולד לבן מיוצר באמצעות חמאת קקאו מפולי הקקאו. פאדג' הוא יותר ממתק שניתן ליצור באמצעות קקאו או אלמנטים שוקולדיים אחרים או ליצור בלעדיהם על ידי החלפת אלמנטים אחרים כמו וניל או חמאת בוטנים.