מה ההבדל בין חומוס למסבחה ולמשאוושה?

כל מה שאתם צריכים לדעת על מסבאחה

ההבדל העיקרי בין מסבחה לחומוס הוא המרקם. בניגוד לחומוס, גרגרי החומוס במסבחה נשארים שלמים. לפעמים היא מכילה ביצה קשה, וכמו חומוס, היא נאכלת בדרך כלל עם פיתה טריה.

בסיס המנה הוא בלילה: חומוס מבושל במים חמים בתוספת מעט כמון, פטרוזיליה קצוצה ומיץ לימון. לעיתים יוצקים אגוזים מטוגנים בשמן זית או סמנה (חמאה מובהרת) על הבלילה.

מרכיבים אחרים כוללים טחינה ושום טחון.

וריאציה של מסבחה הנפוצה בדמשק מגישה חומוס וטחינה עם חמאה מומסת, מיץ רימונים או לימון, ופיסטוקים או צנוברים. בלבנון הוא מכונה מסבחה או משוואשה, ויכול להיות מוגש עם תבלין רוטב חם עם תוספות. הוא נמכר גם באריזה מוכנה מראש.

מה ההבדל בין משאוושה למסבחה?

גם המשאוושה וגם המסבאחה הן גרסאות של גרגרי חומוס חמים המעורבבים עם תיבול פיקנטי.

בגרסת המסאבחה הגרגרים מעורבבים עם טחינה ורוטב ומוגשים מצולחתים בצלחת כמו כל מנות החומוס המוכרות

"משאוושה" – המשאוושה היא מאכל עשוי גרגרי חומוס מבושלים היטב, מעורבבים עם טחינה ואף חומוס טחון וכתושים מעט בכף, מתובלים עם שום לימון, תבלינים ושמן זית, כשמעליה ״נשיקה״ של טחינה ומוגשת בתלולית ולא בצלחות עם המון שמן זית.

עוד באותו נושא:  מה ההבדל בין פיתה ללאפה?

כתיבת תגובה