לתפוח האדמה 🥔 יש היסטוריה מרשימה ומפוארת. מדובר באחד מירקות השורש הנפוצים והמגוונים ביותר בעולם
בין מאות זני תפוחי האדמה, רבים מהם נופלים לתוך הקטגוריות של תפוח אדמה אדום או תפוח אדמה לבן.
בעוד ששני הסוגים דומים בכמה דרכים, הם גם שונים במקצת בתחומים אחרים, כולל במראה, במרקם, הטעם והשימושים הטובים ביותר בשבילם. תפוחי אדמה אדומים מוסיפים צבע מבריק ומרקם מוצק יותר ולכן מתאים יותר לסלט תפוחי אדמה, בישול קדרה וצ'יפס, בעוד שתפוחי אדמה לבנים הם רכים יותר ומתפרקים בבישול ולכן מתאימים יותר לפירה.
ההבדלים בין תפוח אדמה אדום לתפוח אדמה לבן
תפוחי אדמה אדומים הם בדרך כלל עגולים, קטנים עד בינוניים, ומכוסים בעור אדום חלק, דק. תפוחי אדמה לבנים נעים בין קטנים לגודלים מאוד, עם צורה יותר מלבנית ועור חיצוני לבן עד חום.
תפוחי האדמה האדומים שנקראים גם דז'ירה הם זן הולנדי במקורו, בעל פקעות אובליות-מאורכות שצבע קליפתן אדום בהיר וצבע בשרן צהוב בהיר. רצוי לצרוך אותם באביב כי בשאר העונות אתם מקבלים תפוחי אדמה אדומים שעברו הקפאה.
תפוחי האדמה הלבנים הם יותר קטיפתיים ולכן מתאימים יותר לבישול, אפייה בתנור ולפירה.
איזה תפוח אדמה מתאים ל….
תפוח האדמה הלבן מתאים לבישול, לאפיה ולפירה אבל ממש לא לצ'יפס (הוא נהיה כמו פירה עם שמן).
תפוח האדמה האדום מתאים לבישול ארוך ולצ'יפס.
תפוח האדמה האדום מתאים יותר לבישול ממושך כי הגוף שלו יותר חזק והוא פחות יתפרק.
תפוח האדמה הלבן מתאים יותר למרק בגלל שהעמילנים שבו מסמיכים את המרק טוב יותר.
כן – אסור לאכול תפוחי אדמה שהפכו לירוקים ויש לזרוק אותם. העיניים שיש לתפוח האדמה אינן פוסלות את תפןח האדמה וצריך פשוט להסירן. תפוח אדמה מקולקל מרגיש רך יותר ועם קליפה מחוספסת. אפשר בדר-כלל גם להבחין בריח חמוץ או מעופש שמצביע על ריקבון. כמו שאמרנו – העיניים המופיעות על פני הירק אינם סימן לריקבון, הם כן מסמנים הפחתה של החומרים המזינים.
מרות שתפוח אדמה נחשב לפחמימה מורכבת "בריאה", הגוף שלנו מעכל את הפחמימות האלה מהר יותר מאשר סוגים אחרים של פחמימות מורכבות. הפחמימות המפורקות הללו מציפות את הדם שלנו בסוכר. זה גורם לעלייה מהירה ברמת הסוכר בדם.
במאה גרם תפוחי אדמה, שהם כשני שליש כוס תפוח אדמה – יש כ-20 גרם פחמימות, מהם 0.9 גרם סוכרים (סוכרוז, גלוקוז ופרוקטוז).
מה עם תפוח אדמה ירושלמי
יפה
רציתי לדעת את ההבדלים בין תפו" א מבחינה בראותית…
אהבתי טוב לדעת
הי רציתי לשאול מה מתאים יותר לפשטידת תפוא (קוגל ירושלמי)
תודה רבה