קמח תופח הוא חלק חיוני בהכנת עוגות ספוג, עוגיות ומאפים טעימים. קיימים מספר סודי קמחים שונים בשדה האפייה, אבל אם אתם מתכוונים לאפות נכון אתם צריכים לדעת מה יש בהם.
קמח תופח הוא קמח חיטה "לבן" שנמכר בערבוב מראש עם חומרי תפיחה כימיים. הוא הומצא על ידי הנרי ג'ונס.
אל תחליפו קמח תופח בקמח רגיל במתכון, כי בסופו של דבר תמצאו יותר מדי תפיחה בבצק שלכם!
מה בדיוק ההבדל קמח רגיל וקמח תופח מאליו?
בקמח תופח יש חומר התפחה, ולפעמים גם מלח. קמח רגיל, לעומת זאת, מחייב אותך להוסיף את חומרי ההתפחה (שמרים טריים או שמרים יבשים, או אבקת אפייה) בנפרד בכדי לגרום לאפיה שלכם להתרומם.
האם אפשר להחליף קמח רגיל בקמח תופח במתכון?
לא. אם המתכון שלך מבקש קמח רגיל או תופח מאליו, חשוב לזכור ששני המרכיבים הללו אינם ניתנים להחלפה ועליך להשתמש בקמח המומלץ במתכון יחד עם חומרי הרמה כלשהם, כמו אבקת אפייה או סודה לשתייה .
איך ממירים קמח רגיל לקמח תופח?
קמח תופח הוא קמח רגיל שמוסיפים אליו חומרי התפחה, זה שווה ערך לחצי כפית אבקת אפיה לכל 100 גרם קמח רגיל.